Stor fyringsrunde: Professionshøjskole nedlægger 60 stillinger efter faldende ansøgningstal

dsc06236-dsc06240_b---Copy_950ba159-b8fa-467e-bea4-58d72600a8c1
Professionshøjskolen Absalon varsler fyringsrunde. Foto: Pressefoto Absalon
Faldet i ansøgere til særligt sygeplejerske- og pædagoguddannelserne på Absalon tvinger skolen til at nedlægge op mod 60 stillinger. Rektor Camilla Wang kalder det for en meningsløs situation, når arbejdsmarkedet netop har behov for pædagoger og sygeplejersker.

Flere år med dalende ansøgningstal til professionshøjskolen Absalon får nu direkte konsekvens for skolens ansatte. 

Op mod 60 stillinger skal nedlægges for at imødekomme de faldende indtægter, som er et resultat af, at færre elever i de seneste år er startet på Absalons uddannelser. Det skriver A4 Uddannelse.

Absalon forventer, at antallet af afskedigelser bliver omkring 30-40 medarbejdere ud af skolens 800 ansatte. De resterende skal findes i stillinger, der ikke genbesættes, samt i muligheden for frivillige fratrædelsesaftaler, seniorordninger og nedsat tid.

Absalons rektor, Camilla Wang, kalder fyringsrunden meningsløs og ærgerlig.

"For grunden til nedskæringen er, at vi mangler nogle studerende, som der til gengæld er et kolossalt behov for på fremtidens arbejdsmarked. Det er jo ikke, fordi vores opgave er blevet mindre vigtig - den burde vokse og blive større," siger Camilla Wang til A4 Uddannelse.

Alt i alt skal Absalon finde 43 millioner kroner i besparelser, som altså svarer til 60 stillinger.

"Det er jo 7,5 procent af vores samlede stab. Jeg tror ikke, der er mange virksomheder eller organisationer, der er nødt til at skære det midt et årsbudget. Og det er, oven på at vi i forvejen tilpasser vores økonomi. Vi håber, at nogle kan ske gennem frivillige fratrædelser, men vi forventer, at vi skal ud i et scenarie med masseafskedigelser," siger Camilla Wang. 

GDPR