Stor trepart om efteruddannelse er landet: Det skaber ro - men ambitionsniveauet skuffer

20220825-102738-L-1920x1397we
Blandt andet 3F og Tekniq synes langt fra, at ambitionsniveauet i den trepartsaftale, som børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og arbejdsmarkedets parter landede fredag, er højt nok. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Den nye trepartsaftale for voksen- og efteruddannelse skaber ro i et år. Men blandt andet 3F og Tekniq er skuffede over, at det endnu en gang blot er blevet til en etårig aftale.

Fredag eftermiddag blev regeringen og arbejdsmarkedets parter enig om en trepartsaftalen for voksen-, efter- og videreuddannelse (VEU). 

Men på trods af lettelse over, at der nu er indgået en aftale, der viderefører den nuværende VEU-trepartsaftale, er det langt fra det resultat, som blandt andet arbejdsgiverorganisationer og fagforbund havde håbet på.

LÆS OGSÅ: Trepartsaftale om styrket voksen- og efteruddannelse forlænges

Både fra arbejdsgiver- og lønmodtagersiden fremhæves det, at der med VEU-trepartsaftalen, der er en forlængelse af den nuværende aftale - bliver skabt ro og sikkerhed om rammerne for voksen- og efteruddannelse i 2023. Men fra begge sidder af bordet havde man ønsket sig en mere ambitiøs, stabil og langsigtet løsning.

Aftalen, der blev landet i fredags, afløser den nuværende VEU-trepartsaftale, der blev indgået tilbage i 2017 og egentlig udløb sidste år, men blev forlænget et år på grund af coronapandemien. 

Læs mere om aftalen og alle reaktionerne på A4 Uddannelse

GDPR