Strejke endegyldigt slut: Manuskriptforfattere vender tilbage til arbejdet

20230922-230342-2-1920x1280we
Manuskriptforfatternes strejke har, sammen med skuespillernes strejke, forsinket seriebaskere som 'Stranger Things' og 'The Last of Us'. Her demonstrerede manuskriptforfatterne foran Netflix i Los Angeles i september. Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix
En langtrukken strejke blandt USA's manuskripforfattere har nået sin ende. En aftale er på plads mellem forfatterne, filmselskaber og streamingtjenester.

Næsten fem måneder har det taget at nå til enighed.

Men nu har medlemmerne af fagforeningen for Hollywoods manuskriptforfattere (WGA) givet grønt lys til en aftale med Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), som er repræsentant for mere end 350 amerikanske filmproducenter - herunder Disney, Amazon og Netflix. 

Det skriver Ritzau ifølge TV 2.

99 procent af fagforeningens medlemmer har stemt for aftalen, der sikrer manuskriptforfatterne både bedre løn og beskyttelse over for kunstig intelligens i branchen. 

"Sammen har vi været i stand til at opnå det, som mange sagde var umuligt for bare seks måneder siden," siger formand Meredith Stiehm fra Writers Guild of America West (WGAW) ifølge Ritzau.

Der er fortsat ikke indgået en aftale for Hollywood-skuespillerne, der siden starten af juli også har strejket for bedre løn.

GDPR