Kommune dropper isolation: Beder ansatte møde på job

20210709-115426-4-1920x1280we
Det er op til medarbejderne selv, om de vil møde på arbejde, hvis de er tredjeledskontakter til en smittet med Omikron-varianten. (Arkivfoto) Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Viborg, der har hvert tredje Omikron-tilfælde, beder nære kontakter i tredje led møde på arbejde.

Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer kraftigt til, at personer, der er nære kontakter i tredje led til Omikron-smittede, lader sig teste og isolere.

Det skriver TV2.

Styrelsen understreger dog, at det ikke er en ordre eller et krav, men en anbefaling.

Mandag har Viborg Kommune valgt ikke at følge de retningslinjer for isolation, som gælder for smitte med Omikron, der er en variant af coronavirusset.

Nære kontakter til nære kontakter kan derfor blive bedt om at møde på arbejde i ældreplejen, da der er lav bemanding.

Ifølge Viborg kommune er der 30 medarbejdere i kommunens ældrepleje, der er kontakter i tredje led til Omikron-smittede.

- Og så møder man med heldragt, mundbind og visir. Det handler om 10 medarbejdere i hjemmeplejen og 20 på plejecentrene, som vi ikke ville kunne dække af på anden vis. Hvis vi skal opretholde den kritiske infrastruktur, så er vi nødt til at bryde retningslinjerne, siger Lasse Jakobsen, der er kommunaldirektør hos Viborg Kommune, til TV Midtvest.

Viborg Kommune håber på, at retningslinjerne snart bliver lempet, så en kommune med så høj smitte ikke bliver ramt i nær så høj grad på bemanding.

Det er op til medarbejderne selv, om de vil møde på arbejde, hvis de er tredjeledskontakter til en smittet med Omikron-varianten.

De smittede og deres nære pårørende bliver isoleret, men kontakter i tredje led vil blive bedt om at møde på arbejde alligevel, siger kommunaldirektøren.

35 procent af alle Omikron-smittede i Danmark er i Viborg, skriver TV Midtvest.

Det betyder, at hvis ikke reglerne for isolation ændres, så vil det lukke kommunen ned i løbet af kort tid, siger borgmester Ulrik Wilbek (V)

/ritzau/

GDPR