Ny skole skal afhjælpe mangel på fængselsbetjente i Sydøstdanmark

20190805-125803-L-1920x1232we
Justitsminister Nick Hækkerup (S) håber, at ny afdeling af skolen for fængsels- og transportbetjente kan afhjælpe med manglen på betjente. Her er det studerende i Møgelkær ved Horsens. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
13. okt. 2021 08.26
Der er mangel på fængsels- og transportbetjente. Særligt i Sydøstdanmark, siger justitsministeren.

En ny afdeling af skolen for fængsels- og transportbetjente skal etableres i Sydøstdanmark.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Det er regeringen, Venstre, DF, SF, De Radikale, Enhedslisten, De Konservative, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet, som er enige om etableringen af den nye afdeling.

Formålet er at afhjælpe manglen på netop fængsels- og transportbetjente i den del af landet.

Placeringen af skolen er ikke fundet endnu. Den skal drøftes i forbindelse med forhandlingerne om en ny flerårsaftale for kriminalforsorgen. Disse er i gang for tiden, og onsdagens melding skal ses om en delaftale i den forbindelse.

- Kriminalforsorgen er utrolig presset i øjeblikket. Vi mangler simpelthen hænder, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) til Ritzau.

- En af vejene til at skaffe hænder er at sikre, at man kan blive uddannet forskellige steder i landet.

- I øjeblikket er der to steder, man kan blive uddannet. Vi vil gerne etablere et tredje sted, og det er naturligt, at vi placerer det i den sydøstlige del af Danmark, fordi der har vi nogle af vores institutioner, der for alvor mangler hænder, siger Hækkerup.

De to eksisterende afdelinger af skolen for fængsels- og transportbetjente findes i henholdsvis Møgelkær og Birkerød.

Placeringen er vigtig, mener ministeren. Men mere vil han ikke røbe om det i øjeblikket.

- Det er i høj grad et spørgsmål om, hvad der er af muligheder. Er der for eksempel institutioner, som står tomme, og som ville kunne bruges? Hvor meget skal der renoveres? Hvor meget skal der gøres? Hvordan er logistikken? Det er noget af det, vi skal kigge på i forbindelse med forhandlingerne, siger Hækkerup.

Der er afsat cirka 70 millioner kroner i perioden 2022-2025 til den nye afdeling af skolen. Den forventes at have kapacitet til et årligt optag på op til 100 fængselsbetjentelever og 50 transportbetjentelever.

Morten Dahlin (V), der er formand for retsudvalget i Folketinget, er tilfreds med delaftalen.

- Venstre har længe presset på for at etablere en uddannelsesmulighed, der kan dække Sydsjælland samt Lolland-Falster.

- Med et stort fængsel i lokalområdet, giver det rigtig god mening at have en fængselsbetjentuddannelse tæt på. Det gør det nemlig mere attraktivt at søge ind og bidrager til at håndtere rekrutteringsudfordringerne i Østdanmark, siger han i pressemeddelelsen.

Regeringens støttepartier SF og Enhedslisten har nu fokus på, at der kommer elevløn på uddannelserne.

/ritzau/