Sygeplejersker nedlagde arbejdet: Nu bliver de trukket i løn

20210907-080858-L-1920x1280we
Sygeplejersker fortsætter med at nedlægge arbejdet rundt om i landet. Her er det ved Rigshospitalet i København. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Aarhus Kommune vil trække sygeplejersker i løn efter arbejdsnedlæggelse.

Rundt om i landet fortsætter sygeplejersker med at nedlægge arbejdet i protest.

Tirsdag morgen var det blandt andet de kommunalt ansatte sygeplejersker i område syd i Aarhus, der stoppede arbejdet i en time. 

Men det vil kunne ses på lønsedlen, hvor sygeplejerskerne vil blive trukket for en times løn, lyder det nu fra Aarhus Kommune. Det skriver TV 2 Østjylland.

LÆS OGSÅ: Sygeplejersker fortsætter med at nedlægge arbejdet - men kommentator kalder det 'nytteløst'

'Arbejdsgiver og tillidsrepræsentanten har orienteret sygeplejerskerne om, at der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse og opfordret sygeplejerskerne til at genoptage arbejde. Konsekvensen af arbejdsnedlæggelsen er, at sygeplejerskerne vil blive trukket i løn for det tidsrum, hvor de har strejket. Kommunernes Landsforening vil efterfølgende vurdere om sagen skal rejses i Arbejdsretten', skriver HR-chef i Sundhed og Omsorg Steen Lee Mortensen i en skriftlig kommentar.

Dermed følger kommunen i sporet på Danske Regioner, der tirsdag kom med en lignende udmelding. 

- De overenskomststridige arbejdsnedlæggelser er til stor gene for patienterne. Hvis de fortsætter, vil vi tage sagen til Arbejdsretten med henblik på at få de pågældende idømt en bod, lød det i en skriftlig udtalelse fra Danske Regioner til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Regioner vil ikke acceptere sygeplejerskers arbejdsnedlæggelse: - Det vil få konsekvenser

GDPR