Sygeplejersker bliver omsorgstrætte under corona

Image-1
Sygeplejerskerne Line Schnoor (tv.) og Katrine Tjustrup (th.) kæmper med pres og pludseligt dårligt humør under coronakrisen. Foto: Region Midtjylland
TEMA: Corona i Danmark
18. feb. 2021 06.10
Yngre sygeplejersker kæmper med pres og pludseligt dårligt humør under coronakrisen. Det kunne ligne stress, men eksperter definerer de vanskelige følelser som "omsorgstræthed"

Katrine Tjustrup og Line Schnoor er midt i tyverne.

De var lige blevet færdige som sygeplejersker, da de 1. august sidste år begyndte på infektionsmedicinsk afdeling på Skejby Sygehus. Som de fleste andre håbede de, at den værste corona var overstået, og at afdelingen snart ville kunne vende tilbage til en normal hverdag. Det gjorde den ikke. Tværtimod.

- Hvis jeg ikke kendte til ordet omsorgstræthed, ville jeg kalde det stress. Jeg er fuldstændig udkørt. Der skal næsten ikke noget til, før jeg begynder at græde, og min lunte er virkelig kort både på arbejde og hjemme. Jeg har heldigvis ikke været sygemeldt, og jeg er stadig sammen med min kæreste, men jeg har været tæt på at kaste håndklædet i ringen og sige: Nu kan jeg ikke mere, siger 26-årige Katrine Tjustrup.

LÆS OGSÅ: Psykolog om nyansatte under corona: 'Selvfølgelig kan plejepersonale få brug for hjælp'

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord