Sygeplejersker skal betale for strejke indtil 2024

20210811-093935-L-1920x1280we
Sygeplejerskernes strejke varede over sommeren, men i slutningen af august greb regeringen ind. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
22. sep. 2021 06.35
Dansk Sygeplejeråds medlemmer skal betale 125 kroner ekstra månedligt, da strejkekassen skal fyldes op.

Efter sommerens ti uger lange strejke blandt sygeplejerskerne, som blev afsluttet med lovindgreb i slutningen af august, skal strejkekassen fyldes op igen.

Og det bliver sygeplejerskerne selv, der via en forhøjet månedlig kontingent skal fylde strejkekassen op.

Tirsdag besluttede det øverste led i Dansk Sygeplejeråd, kongressen, på et møde i Odense, at medlemmerne skal betale 125 kroner ekstra om måneden oveni det normale medlemskontingent på 486 kroner.

Det skriver Dansk Sygeplejeråd i en pressemeddelelse.

- Det er et godt beløb, vi er blevet enige om. Vi skal ikke opkræve mere end højest nødvendigt hos medlemmerne. Men vi skal også have en stærk Garantifond, siger Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, i pressemeddelelsen.

Medlemmerne skal som udgangspunkt betale 125 kroner ekstra om måneden indtil 2024, men perioden kan muligvis forkortes.

Hovedbestyrelsen har i hvert fald lovet, at Dansk Sygeplejeråd vil kigge på andre muligheder for styrke Garantifonden og dermed forkorte perioden.

Garantifonden er fagforeningens strejkekasse og den, sygeplejerskerne fik strejkeunderstøttelse fra under strejken.

Dansk Sygeplejeråds hovedbestyrelse havde foreslået, at nyuddannede skulle slippe med kun at betale 31 kroner ekstra det næste år.

Det forslag blev ikke taget godt imod af Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS), som gerne vil være en fuldgyldig medlem af kampen, fortæller SLS's formand Julie Berg Jakobsen i pressemeddelelsen.

- Det gælder vores fremtidige arbejdsvilkår. Og vi vil gerne være en fuldgyldig del af den kamp og være en del af det her fantastiske fællesskab.

- Derfor foreslår vi studerende, at nyuddannede også betaler det fulde strejkekontingent

Sidst sygeplejerskerne strejkede i 2008, skulle de i de efterfølgende ni måneder betale det dobbelte af det daværende månedlige kontingent, som lød på 375. Det vil sige, at 750 kroner i alt skulle betales månedligt.

/ritzau/