Sygeplejerskerne skal have ny formand: Her er Grete Christensens forklaring til hovedbestyrelsen

20230613-120052-L-1920x1280we
Grete Christensen trækker sig som formand for Dansk Sygeplejeråd. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Grete Christensen trækker sig som formand for Dansk Sygeplejeråd. Hun har ikke længere energien, som formandskabet kræver, forklarer hun til forbundets hovedbestyrelse.

Grete Christensen trækker sig som formand for Dansk Sygeplejeråd efter 14 år i spidsen for sygeplejerskerne.

Det meddelte den nu afgående formand fredag eftermiddag.

“Jeg kan mærke, at jeg ind i mellem ikke mere kan oparbejde den energi, som jeg mener, der skal til for at være formand”.

Sådan skriver Grete Christensen selv i en besked til sine kolleger i DSR's hovedbestyrelse, som A4 Overenskomst er i besiddelse af. I beskeden meddeler Grete Christensen, at hun fratræder posten som formand i DSR ved udgangen af september måned. 

“Det handler om at være troværdig og ærlig,” forklarer Grete Christensen yderligere i mailen, der har været “den sværeste”, hun har skullet skrive i flere år. 

I et interview med A4 Overenskomst forklarer hun yderligere, at det er på tide at ryste posen i DSR forud for sværdslagene om regeringens lønløft i først de kommende trepartsforhandlinger og senere de offentlige overenskomstforhandlinger, OK24.

Hvad er det helt konkret, du tænker på, når du siger, der er behov for at ryste posen?

"Det er ingen hemmelighed, at vi har kæmpet hårdt for en helt anderledes løn til sygeplejerskerne. Den ene arbejdsplads efter den anden må medgive, at de ikke kan løse de opgaver, de skal, fordi de ikke har sygeplejersker nok. Og alligevel kommer vi ikke i mål med det. Det kalder på, at vi må spørge os selv, om der skal noget andet til for at løse det," sagde Grete Christensen til A4 Overenskomst fredag.

Skal du sidde med i treparten?

"Vi har ikke fået nogen plan for, hvornår de starter endnu. Når vi har sagt september ud, så er det, fordi vi har set på, hvordan en plan kunne se ud hos os selv i forhold til at få afviklet et valg af en ny forperson."

Tager du treparten med, hvis du inviteres i august eller september?

"Starter det i september, vil jeg tro, jeg starter med dem, ja."

Og så er det en anden, der følger det til dørs?

"Det der tager vi internt. Det har vi ikke fået talt om endnu, men jeg er ikke på reservebænken indtil 1. oktober. Jeg er her stadigvæk."

Læs hele interviewet med den afgående formand i A4 Overenskomst her.

GDPR