Sygeplejersker går på gaden for mere løn. Nu går de også på Tinder

IMG_7200
Under overskriften 'sød, kærlig og meget mere værd' har sygeplejerske Sheila Petersen oprettet en profil på dating-app'en Tinder, hvor hun håber at skabe positiv opmærksomhed  omkring sygeplejerskernes konflikt. Foto: Privat
Sygeplejersker rykker nu ligelønskampen ind på Tinder, hvor også ligestillingsministeren har fået et tilbud med på vejen.

Du har måske set dem i gadebilledet. Sygeplejerskerne i de røde t-shirts, der demonstrerer for ligeløn.

Nu kan du også finde dem på Tinder.

Sygeplejerske og tillidsrepræsentant på Rigshospitalet Sheila Petersen nemlig rykket ligelønskampen ind på dating-app'en.

LÆS OGSÅ: Nu optrapper Grete Christensen konflikten: Sådan er det gået sygeplejerskerne ved tidligere strejker

Under overskriften 'sød, kærlig og meget mere værd' har hun oprettet en profil, hvor hun håber at skabe positiv opmærksomhed om sygeplejerskernes konflikt, og flere sygeplejersker har siden fulgt hendes eksempel.

- Jeg håber på dialog og på at få bragt et smil på læben. Man hører, at der er mange, der synes, at vi har brugt meget krudt på at fortælle om, hvor hårdt og hvor udfordrende det er at være sygeplejerske, så er det her en anden måde at nå ud til folk på, siger Sheila Petersen til A4 Overenskomst.

'Drømmer stort om noget så basalt som ligeværd'

Som blikfang har Sheila Petersen valgt et billede af sin bøjede arm med spændte muskler og en tatovering med et hjerte og sygeplejerskernes velkendte slagord 'vi er mere værd'. 

Og hvis en ungersvend med hede drømme om sygeplejersker læser med på profilteksten, kan han blandt andet læse, at Sheila Petersen 'drømmer stort om noget så basalt som ligeværd - og tænder på en mand der ved at styrke om omsorgsfuldhed går hånd i hånd, og at den magt han har, skal bruges for sin kvinde, og ikke imod hende.'

Teksten afsluttes med en opfordring til at komme forbi Dronning Louises Bro mandag klokken 8, hvor de københavnske sygeplejersker mødes hver uge i deres røde t-shirts.

Artiklen fortsætter under billedet

Sheila Petersen har oprettet en profil, der skal skabe opmærksomhed omkring sygeplejerskernes lønkamp, på dating-app'en Tinder. Foto: Screenshot fra Tinder

Tilbud til nygift minister

Sheila Petersen, der har en kæreste og med et grin understreger, at Tinder-profilen er ren kampagne, har kun fået positive tilbagemeldinger, siden hun lagde den op mandag aften.

Mere end 100 'synes godt om' hendes profil, mens hun allerede har skrevet med 15 forskellige mænd, der har signaleret, at de bakker sygeplejerskerne op.

I sin kommunikation med dem har Sheila Petersen også fået nogle til at skrive under på 'Lønløftet', der er en underskriftsindsamling, der vil forpligte Folketingets politikere til at rette op på sygeplejerskernes lønefterslæb.

- Der er ikke en eneste, der har skrevet, at det er useriøst, eller har sendt sjofle billeder, som man ellers kunne frygte på Tinder, siger hun.

LÆS OGSÅ: Over et glas vin bad Mariettas mand hende om at holde kæft: Ni måneder senere gik sygeplejerskerne i strejke

Tanken med Sheila Petersens profiltekst er, at andre sygeplejersker kan bruge den som skabelon og selv lægge en lignende op. Indtil videre kender Sheila Petersen til omkring 10, der har gjort hende kunststykket efter.

Og skulle den ellers nyligt gifte beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S) finde på at logge på Tinder, er der også tilbud direkte henvendt til ham.

I et eksempel, som A4 Overenskomst har set, søger en sygeplejerske også en mand 'der ikke er bange for at gå forrest' og fortsætter sit opslag med 'allerbedst er det, hvis du er ligestillingsminister, men andre stillinger kan også gøre det.'

Tinder skal ikke revolutionere konflikten

For Sheila Petersen er det klart, at hendes tiltag ikke kan stå alene. 

- Det er et supplement i en større sammenhæng, som hun siger og fortsætter:

- Der er ikke fordi, jeg regner med, at en Tinder-profil revolutionerer konflikten. Det er bare et forsøg på at få fat i nogle andre end dem, man måske lige fanger i den traditionelle kontekst.

Den 47-årige sygeplejerske har selv været med til demonstrationer på Christiansborg, hvor man står i en gruppe med 'sine egne' og derfor ikke kommer i dialog med andre på samme måde, som man har mulighed for på Tinder.

LÆS OGSÅ: Håndværkere støtter sygeplejersker: 'De er mere værd!'

Sheila Petersen er som tillidsrepræsentant nødt til at gå på arbejde, selvom hendes kolleger på afsnittet er udtaget til strejke. Men med sit initiativ forsøger hun at skabe opmærksomhed på sin egen måde.

Hun var nemlig også en del af det flertal, der stemte nej til forligsmandens mæglingsforslag til en ny overenskomst, og dermed sendte 5000 sygeplejersker i strejke fra den 19. juni.

- Det var det berømte bæger, der flød over. Jeg har langt hen af vejen købt den der med, at det skal løses politisk og at det ikke kunne løses ved overenskomstsbordet. Jeg synes bare, at udsigterne er så deprimerende lange, og nu er det simpelthen nok, og der skal handling bag ordene, siger Sheila Petersen, der har været sygeplejerske i 23 år.