Næsten hvert andet 3F-medlem på 60 år er nu pensionsmillionær

20181205-123659-L-1920x1281we
Et 60-årigt 3F-medlem har nu i gennemsnit mere end én million kroner i pensionsopsparing. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Gennemsnittet af 3F-medlemmer er på den gode side af én million kroner på pensionsopsparing efter skat. Det viser ny analyse baseret på 7.000 af fagforeningens medlemmer.

Næsten hver anden 60-årige 3F'er er pensionsmillionær, mens gennemsnitspensionen for samme gruppe er på mere end én million kroner.

Det er nogle af konklusionerne på 3F's egen analyse, der bygger på den nyest tilgængelige data fra 2019, samt 7.000 af fagforbundets 60-årige medlemmer. En succes, siger administrende direktør i Pensiondanmark, Torben Möger Petersen, til fagbladet 3F

- Tallene viser, at vi er lykkedes med det, vi satte os for, nemlig at give en helt almindelig lønmodtager en økonomisk tryg tilværelse, når han eller hun trækker sig tilbage. Dem, der trækker sig tilbage i disse år, har betydelige formuer og får et mærkbart tilskud oven i folkepensionen.

LÆS OGSÅ: Fagbevægelse, arbejdsgivere og virksomheder i fælles front: Mere plads til LGBT+-personer på jobbet

Forskellen bliver mindre 

Ifølge Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension, er det en konsekvens af, at arbejdsmarkedspensionsordningen, der blev indført i 1993 for lønmodtagere, der ellers måtte nøjes med folkepension, nu har været i funktion i godt 28 år. Noget hun kalder en "dejlig udvikling".

Kort fortalt betyder det, at en 60-årig 3F’er har fået indbetalt til sin arbejdsmarkedspension i 28 år. De første år efter implementeringen af arbejdsmarkedspensionsordningen var indbetalingerne lave, men siden er de steget kraftigt, hvorfor medlemmernes pensionsopsparing stiger hurtigere år for år. 

LÆS OGSÅ: Stort asbestopgør på vej: - Titusinder af liv på spil, siger EU-parlamentariker

For Torben Möger Petersen er tallene en fantastisk historie, der indikerer, at 3F's medlemmer er i gang med at indhente de grupper, der ellers har været foran dem på pensionsopsparingen, således at forskellene bliver mindre og mindre. 

 

GDPR