Jeanette og Esra er blandt 50 udvalgte til ny talentliste: "Den anerkendelse får man jo ikke altid til hverdag"

Blank_Collage_Template-fotor-2024062810228
Jeanette Bæk (tv.) og Esra Nek (th.) er begge udvalgt til A4 Mediers nye talentliste 'Talent for mennesker'. Foto: Privatfoto
A4 Medier har netop afsløret de udvalgte til talentlisten 'Talent for mennesker' 2024. Blandt dem er social- og sundhedsassistenten Esra Nek og bostøtten Jeanette Bæk. "Det er jo det her fag, jeg brænder for, så det er fedt at have en leder, der synes, at man er dygtig og gør en forskel rent fagligt," siger Jeanette Bæk.

Jeanette Bæk er i sit arbejde som bostøtte i kontakt med en masse mennesker med forskellige udfordringer i livet.

Opgaven er altid defineret af, hvad den enkelte person har brug for - nogle besøg handler om at afhjælpe svær angst under indkøbsture, andre kan være for at agere støtte til møder med kommunen.

Men uanset om hun besøger en person med psykiatriske udfordringer, et misbrug eller en udviklingshæmmet borger, håndterer Jeanette Bæk altid vedkommende "på en anerkendende, ligeværdig og ressourceorienteret måde - lige meget hvor meget kaos mennesket står i".

Sådan står der i den indstilling, der har givet Jeanette Bæk en plads på A4 Mediers nye talentliste 'Talent for mennesker'. En talentliste, der fremhæver medarbejdere under 36 år for deres faglige kunnen inden for en bred kam af fag med relation til velfærdssamfundet.

Fakta: Talent for mennesker

Ambitioner og karrieredrømme er ikke kun forbeholdt unge i erhvervslivet. Med den nye talentliste 'Talent for mennesker' vil vi på A4 Medier hylde velfærdssamfundets unge talenter med fokus på den helt særlige faglighed, der alt for ofte bliver overset i det brede mediebillede.

'Talent for mennesker' skal fremhæve de unge mennesker, der kan noget helt særligt med deres medborgere. Dem, der får samfundet til at hænge sammen ved at give os en god start på livet, en støttende hånd i svære tider og en værdig alderdom.

Vi på A4 Medier har udvalgt talenterne til den endelige liste blandt mange indstillede med vægt på de faglige kvaliteter, som er fremhævet i indstillingerne.

For at komme med på listen skal man være 36 år eller yngre og være ansat i et velfærdsfag. Det kan være som fængsels- eller politibetjent, socialrådgiver, pædagog, lærer, sygeplejerske, sosu, i administration eller andre velfærdsrettede fag.

"Det gør da, at man bliver lidt overvældet og glad. Det er jo det her fag, jeg brænder for, så det er fedt at have en leder, der synes, at man er dygtig og gør en forskel rent fagligt," siger Jeanette Bæk, der oprindeligt er uddannet socialrådgiver, da vi fanger hende over telefonen. 

LÆS OGSÅ: Talent for mennesker: Se alle årets velfærdstalenter her

Netop en dyb faglighed er noget af det, der kendetegner 34-årige Jeanette Bæks arbejde, fremhæver hendes nærmeste leder i indstillingen. Det ses også ved, at Jeanette Bæk har bygget på med flere ekstra uddannelser og kurser - eksempelvis i coaching og konflikthåndtering - ligesom at hun til efteråret starter på en uddannelse i håndtering af traumer.

"Mit faglige grundlag betyder jo, at det er nemmere for mig at gøre en forskel for menneskene. At jeg som socialrådgiver har viden om, hvad der sker i kommunen og snart også inden for traumer gør jo, at jeg bedre kan gå i dybden og hjælpe de mennesker, som jeg er ved. Og det er megavigtigt for mig," siger Jeanette Bæk. 

Esra har imponerende ro trods ung alder

Esra Nek er som bare 23-årig en af de yngste udvalgte til Talent for mennesker.

Men trods at hun blev uddannet for lidt over to år siden, lægger både afdelingsleder og kollegaer på Ældrecenteret Nygårds Plads i Brøndby stor vægt på, at Esra Nek er en enormt fagligt kompetent social- og sundhedsassistent.

"Esra er noget særligt, hun er i stand til at skabe en tillidsfuld, rolig og kærlig kontakt med beboerne, pårørende og kollegaer," står det i arbejdspladsens indstilling.

Og de anerkendende ord betyder meget, siger Esra Nek.

“Den anerkendelse får man jo ikke altid til hverdag. Og man glemmer også lidt at give sig selv en klap på skulderen, hvilket, jeg tror, nok er det vigtigste at huske. Men det er også rart at få at vide af sin leder og sine kolleger, at man gør det godt. Så får man bare endnu mere lyst til at gøre det godt,” siger Esra Nek.

I indstillingen lægges der vægt på, at Esra Nek har en særlig ro over sig, der især kommer hende til gavn om aftenen, hvor det for mange "kan være en svær udfordring" at navigere i og priotere mellem de mange opgaver.

Det er dog ikke tilfældigt, fortæller hun.

"Vores fag kan generelt været meget stressende. Og vi har mange demente hos os, som godt kan lide det, når personalet er rolige, fordi det også gør dem rolige. Så det med at bevare roen gør meget - også for en selv og i samarbejdet med kollegaerne," siger Esra Nek.

GDPR