Tidligere undervisningsminister: Sådan gør man erhvervsuddannelsen "hot"

20180901-133013-A-1920x1280we
Tidligere undervisningsminister Christine Antorini præsenterede flere bud på, hvordan man løser udfordringerne på erhvervsuddannelserne. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Christine Antorini (S) præsenterer tre læringer og fem perspektiver på, hvordan samtalen om erhvervsuddannelserne genstartes.

Hvordan bliver erhvervsuddannelserne attraktive, hvordan får vi mere praksis og teori ind i grunduddannelsen, og hvorfor er det nødvendigt. Det kommer tidligere undervisningsminister, formand for Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg og nuværende direktør for Life Christine Antorini (S) med flere bud på. 

Samtidig påpeger hun, at der er et generationsskifte på vej, der giver mulighed for at rekruttere andre profiler, men det kræver også fokus på, hvordan vi taler om uddannelserne.  

“Vi snakker om erhvervsuddannelserne som en ungdomsuddannelse, men vi må konstatere, at der også er rigtig mange voksne. Det med at være en moden voksen på erhvervsuddannelserne skal vi også tage med, når vi kigger på studiemiljøet,” slutter hun. 

LÆS OGSÅ: Nyt nationalt videnscenter skal styrke forskning i at få flere til at vælge EUD

Det er bare nogle af elementerne fra de tre læringer og fem perspektiver, hun deler i forbindelse med åbningen af et nyt nationalt videnscenter for erhvervsuddannelser. 

A4 Uddannelse kan du dykke mere ned i Christine Antorinis tre læringer og fem perspektiver. 

GDPR