Tjenereleven Nanna mistede sin praktikplads:
'Alt faldt lidt sammen'

nannatoft
- Jeg har altid troet, at vores branche var sikker på den måde, at man altid kunne finde job. Men nu er det hele vendt på hovedet, siger Nanna Toft, der er ved at uddanne sig som tjener.   Foto: Privat
TEMA: Corona i Danmark
7. maj 2020 06.00
Karrieren så lovende ud for tjenereleven Nanna Toft, der var i lære på en Michelin-restaurant. Den er nu gået konkurs, så hendes elevplads forsvandt fra den ene dag til den anden. Nu frygter hun, hvilket arbejdsmarked hun møder som udlært.

Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da den 24-årige Nanna Toft fra Frederiksberg fik en elevplads hos Kadeau-koncernen, hvor hun skulle i lære som tjener på Michelin-restauranten Kadeau i København.  

Det er snart et år siden, at hun havde sin første arbejdsdag på restauranten, som i slutningen af marts måtte dreje nøglen om og begære sig konkurs.

Allerede en uge før, at størstedelen af Danmark blev lukket ned for at bremse smittespredningen af covid-19, var Nanna Toft og hendes kolleger blevet hjemsendt, da ledelsen ville udvise samfundssind ved ikke at holde åbent, forklarer hun.

En aften, mens hun var ved at se en film sammen med sin kæreste, tikkede en arbejdsmail ind. Hun regnede med, at det blot var en opdatering om, hvornår arbejdspladsen forventede at starte op igen.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord