Fyret tillidsmand, Pernille Vermunds udseende og strejke-støttende kendisser: Her er årets mest læste historier

Vermud_linde5
Pernille Vermund vil med sit feminine look rykke grænserne for, hvad kvinder kan, skrev A4 Arbejdsliv i en af årets mest læste historier. Sofie Linde og andre kendissers støtte til sygeplejerskerne var en anden af årets mest populære historier. Foto: Frank Cilius, Philip Davali og Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Top 10 over årets mest læste historier spænder lige fra modregningsregler for pensionister til et arbejdsmiljømæssigt paradoks. Se listen her.

Mange vil sikkert forbinde året 2021 med historier om corona, mink og rigsretssagen mod tidligere minister Inger Støjberg, som fylder meget i medierne, nu hvor året går på hæld.

Men her på A4 Medier var det helt andre historier, der fik jer til at pudse læsebrillerne i årets løb. Vi har samlet årets ti mest læste historier her.

1. Ny aftale på vej: Disse førtids- og folkepensionister kan slippe for modregning

Visse grupper af pensionister slap for modregning i indkomsten, hvis deres partner havde haft overarbejde i forbindelse med corona-pandemien. Læs mere om den historie her.

2. Helle Thorning jubler over butler-app der betaler bude 40 kroner for shoppeture: 'Så sejt ❤️️❤️️'

Den tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning Schmidt var på Instagram fuld af roser overfor tjenesten James Butler, der betaler bude ned til 40 kroner for at levere stort set hvad som helst. Det kan du læse mere om her.

3. Pernille Vermund: 'Jeg er blevet bedømt på mit udseende hele mit liv' 

Formanden for Nye Borgerlige fik kritik for at gå meget feminint klædt, da hun blev valgt ind i Folketinget. Det fik hende blot til gå mere og mere feminint klædt. - Jeg havde lyst til at rykke grænserne for, hvad kvinder kan, fortæller den 45-årige politiker i dette interview.

4. Kendisser støtter strejke: 'Seriøst, giv sygeplejersker en bedre løn. De fortjener det!' 

TV-vært, sangerinde og 'Vild med dans'-vinder var blandt de kendte, der i juli kastede sig ind i overenskomstkampen på sygeplejerskernes side. Læs mere om de kendtes opbakning til sygeplejerskerne her.

5. Tillidsmand fyret efter 30 års tro tjeneste: Arbejdsgiver skal betale rekordstor godtgørelse

Socialrådgiver Bibi Myrhøj har i årevis levet med posttraumatisk stress efter et voldeligt overfald og voldtægtsforsøg på sit arbejde. Da hun på grund af diagnosen sagde nej til at passe landets mest farlige kriminelle, valgte Kriminalforsorgen at fyre hende trods 30 års tro tjeneste. Læs Bibi Myrhøjs historie her.

6. Paradoks: Derfor har fysisk aktivitet på jobbet og i fritiden ikke samme effekt

Der er stor forskel på, hvilken effekt fysisk aktivitet har på jobbet og i fritiden, viser ny forskning. Et ergonomisk paradoks kalder forskere det, og du kan læse mere om paradokset her.

7. Direktør om 'historisk' overenskomst med gul fagforening: - Arbejdsgiverforening frarådede os at gå til HK

Flere jyske rejsebureauer tegnede i marts som de første i landet overenskomst med Krifa. Ifølge direktør skete det, fordi Dansk Erhverv havde frarådet ham at tegne overenskomst med den traditionelle fagbevægelse. Mere om den sag her.

8. Får milliardlån af staten: SAS sælger danske arbejdspladser til Norge

SAS var i april klar til at lade norsk kabinepersonale tage stillinger i Danmark, mens danske ansatte på tiende måned gik rundt på tvungen selvbetalt orlov. 'Lokumsaftale', lød det fra dansk fagforening i sagen, som du kan læse mere om her.

9. Fysioterapeuter omskolet midt i corona-kaos: Fik hjælp af præst

Fysioterapeuter trådte til, da covid-19 afsnit på Hvidovre Hospital havde allermest brug for det. De fik hjælp til at tackle den nye arbejdsopgave af en præst. Den historie kan du læse mere om her.

10. DSB eksperimenterede med personale-brug: Aflyste 22 tog uden grund

Et DSB-eksperiment endte i april helt galt. Flere tog måtte aflyses, da DSB forsøgte at effektivisere brugen af personale. Passagerer fik besked om, at der manglede personale, imens sad lokoførere til rådighed og trillede tommelfingre. Læs mere om den sag her.

GDPR