Se listen: Her er de 100 mest magtfulde i den danske model

963x642px_Logo_til_artikel
22. jan. 2024 05.30
MAGTENS TOP 100: Den danske models mest magtfulde kommer fra fagbevægelsen og bliver skarpt forfulgt af sin modpart samt statsministeren. Se hele listen over den danske models 100 mest magtfulde.

Store bededag, lønløft og private overenskomstforhandlinger. 

Den danske model har været til stor debat det forgangne år, og offentligheden har været vidner til store magtkampe.

Nu kan A4 Medier så for første gang præsentere listen 'Magtens top 100 - den danske model', der rangerer de personer, som har mest indflydelse på organiseringen og indretningen af det danske arbejdsmarked.

På førstepladsen og derfor som den danske models mest magtfulde i 2023 finder vi Dansk Metals formand, Claus Jensen.

Han er skarpt forfulgt af sin modpart, Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl, og dernæst statsminister Mette Frederiksen (S).

Det er et panel bestående af 16 personer med stor indsigt i persongalleriet i den danske model, som står bag bedømmelserne af i alt 413 aktører. De er hver især blevet bedømt på fem parametre, og listen her viser de 100, som har fået den højeste score samlet set. Her kan du læse mere om metoden bag undersøgelsen, og se, hvem panelet består af.

Her kan du læse interviews med tre af paneldeltagerne, som fortæller, hvad de har lagt vægt på i deres bedømmelser, og hvad der har overrasket dem mest på magtlisten.

Abonnenter på A4 Overenskomst kan desuden få adgang til den fulde magtliste her og dykke ned i, hvordan aktørerne har klaret sig på hver enkelt af de fem parametre såsom troværdighed og intern styrke.

LÆS OGSÅ: Sådan fandt vi frem til de 100 mest magtfulde aktører i den danske model

DYK NED I DEN FULDE MAGTLISTE: Hvem har mest magt, højest troværdighed og størst intern styrke?

Vend telefonen

Vend telefonen horisontalt for at se tabellen

Nr.
Person
Score