Trafikken glider roligt på julens travleste rejsedag

20201226115028314_1000
Vejdirektoratet melder om rolig juletrafik. 2. juledag ventes at blive den travleste på vejene i løbet af julen. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
26. dec. 2020 12.06
Juletrafik kan hurtigt blive præget af kødannelser. På Fyn er der motorvejskø på begge sider af Odense.

Med bagagerum fyldt med gaver er mange bilister så småt på vej hjem fra juleferie. Sådan plejer det at være 2. juledag, som er kendt for at være en af de travleste på vejene rundt om i landet.

Også i år er juletrafikken lørdag spået til at blive den mest travle. Særligt mellem klokken 10.00 og 14.00 er der flere trafikanter på landets lande- og motorveje.

Det begyndte også meget roligt.

- Det ser pænt og meget roligt ud lige nu. Vi har forventet det største pres mellem 10 og 14, og det er startet fint ud. Nu må vi bare se, om det holder, lød det fra Ruben Bay-Madsen, vagthavende ved Vejdirektoratet, kort før klokken 11.30.

To timer senere er der opstået kø flere steder.

Det gælder på Fyn, hvor to uheld på Fynske Motorvej betyder ekstra rejsetid. Mellem Middelfart og Odense meldes der om et kvarters køkørsel, mens det mellem Langeskov og Nyborg er cirka 45 minutter.

Begge steder er uheld skyld i køen.

Med ekstra mange biler på vejene, bliver køerne også hurtigt lange.

Trafikken lørdag ventes særligt at køre fra Jylland med kurs mod Sjælland. Sjælland er heller ikke gået helt fri af kø, da der cirka klokken 13.45 er forlænget rejsetid på op til 25 minutter på E47 fra Lyngby mod Køge på grund af to uheld.

Alle steder ventes normal trafik igen i løbet af eftermiddagen, fremgår det af Vejdirektoratets hjemmeside trafikinfo.dk, hvor man kan følge med i trafikken.

Mens 2. juledag bliver spået til den travleste, er også den 23. december en populær rejsedag. Her er det i retning mod Jylland, at der især er mange biler.

Og dette års lillejuleaftensdag var rolig for trafikanter.

- Den 23. december var også relativ rolig. Dog var der flere uheld med ret lang kø, siger Ruben Bay-Madsen.

Hvis man vil forsøge at undgå kø, lyder rådet fra Vejdirektoratet at vente med at køre til efter klokken 14.00. Derudover kan man holde sig orienteret om trafikken på sin tur i for eksempel radioen.

Derudover rådes man til at give sig god tid til sin tur og holde god afstand.

Kan man vente til søndag, er der endnu bedre udsigter til en tur uden trafikalt kaos.

- Vores prognose forudser, at den store pukkel kommer i dag (lørdag, red.). Det vil fase ud i løbet af søndag, hvor vi forventer normale forhold uden større problemer, siger Ruben Bay-Madsen.

/ritzau/