Nyt ministersvar: Trepart giver ingen beskæftigelseseffekter

20200910-190306-L-1920x1280we
Arbejdsmarkedet parter blev i starten af oktober enige om en aftale, der skulle afhjælpe manglen på arbejdskraft på den korte bane. (Arkivfoto) Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Trepartsaftalen har ingen effekt i forhold til at øge arbejdsudbuddet, viser nyt svar fra beskæftigelsesministeren.

Der er ingen beskæftigelseseffekt af den trepartsaftale, som regeringen og arbejdsmarkedets parter fremlagde i starten af oktober.

Det viser et svar fra fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S) til Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen, skriver Børsen.

"For hovedparten af initiativerne i trepartsaftalen vurderes der ikke at være grundlag for på forhånd at indregne beskæftigelseseffekter,” oplyser Mattias Tesfaye, der vikarierer for Peter Hummelgaard, ifølge Børsen i svaret til Venstre-ordføreren.

Regeringen havde ellers indkaldt arbejdsmarkedets parter til trepartsforhandlingerne i forsøget på at løse nogle af de store udfordringer med mangel på arbejdskraft. Og ved offentliggørelsen af forhandlingernes resultat sagde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), at man med aftalen tog "nogle væsentlige skridt" for at få løst de store problemer med at skaffe hænder.

Hans Andersen siger til Børsen, at trepartsaftalen er "langt fra bestået", og han efterspørger løsninger her og nu. Han mener samtidig, at udfordringen bliver så meget desto større, når politikerne skal forhandle om regeringens reformudspil "Danmark kan mere I", som har til hensigt at øge arbejdsudbuddet.

Beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye afviser, at man har dumpet opgaven med trepartsaftalen.

- Trepartsaftalen handlede for os om at tage nogle initiativer i forhold til den akutte mangel på arbejdskraft, herunder at få nedbragt sagsbehandlingstiden af udenlandsk arbejdskraft i Siri (Styrelsen for rekruttering og integration, red.), men vi deler en ambition med Venstre om at få øget arbejdsudbuddet med et betragteligt antal tusinde mennesker, og det er det, som vi forhandler om i forlængelse af regeringens udspil, siger Mattias Tesfaye til Børsen.

GDPR