Regeringen åbner for at drøfte seniorjobordningens fremtid i trepart

20220429-093919-1-1920x1280we
Seniorjob kommer på bordet, når regeringen inden længe inviterer til drøftelser med arbejdsmarkedets parter i en ny trepartsinstitution, fortæller beskæftigelsesordfører Jens Joel (S). Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
8. maj 2023 06.00
Drøftelser i en ny trepartsinstitution med arbejdsmarkedets parter kommer også til at omfatte fremtiden for seniorjob.

Det er fortsat udgangspunktet for SVM-regeringen, at seniorjobordningen skal afskaffes. Men måske kan ordningen til seniorer, der falder ud af dagpengesystemet, alligevel ende med at blive fredet. 

I hvert fald åbner Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Jens Joel, for, at seniorjob kommer på bordet, når regeringen inden længe inviterer til drøftelser med arbejdsmarkedets parter i en ny trepartsinstitution. 

Det fortæller ordføreren til A4 Beskæftigelse. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen oplyser ligeledes til A4 Beskæftigelse, at regeringen forventer at indkalde til det første møde i den nye trepartsinstitution i løbet af maj. 

Regeringen har tidligere fortalt, at udenlandsk arbejdskraft og tilbagetrækning, herunder seniorpension, også skal diskuteres i det nye trepartssamarbejde.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

logo

Vil du læse hele artiklen?

Vi bringer dig nyheder
om dansk politik med fokus på
job, uddannelse og velfærd

89 kr
pr. måned

Bliv abonnent
A4 Aktuelt
Allerede abonnent?

Glemt kodeord