Nytårstale for børn skal styrke den demokratiske dannelse

20150421-180428-4-1920x1280we
Unicef og TV 2 vil lave en nytårstale af og for børn. Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
Børn og unge får nu en nytårstale målrettet dem selv. Det er Unicef, der i samarbejde med TV2 vil producere Børnenes Nytårstale, hvor børn og unge selv byder ind med temaer og indhold.

Unicef vil i samarbejde med TV2 producere en nytårstale målrettet børn og unge.

Det fortæller de i en fælles pressemeddelelse.

Målet er, at nytårstalen skal give børn og unge mere mod til at engagere sig i samfundet og styrke deres politiske stemme.

"Hos os på TV 2 vil vi gerne være med til at starte samtaler, så vi alle sammen kan blive klogere på hinanden. Med Børnenes Nytårstale giver vi børnene mikrofonen, så de har mulighed for at fortælle til os alle sammen, hvad der optager dem, og hvad det vil sige at være barn og ung i Danmark,” siger Henriette Ladegaard-Pedersen, der er TV 2-redaktør på ‘Go’ morgen Danmark’ og ‘Go’ aften LIVE’, i pressemeddelelsen.

Børn og unge vil gennem undervisningsforløb tilrettelagt af Unicef samt outreach-aktiviteter i en række kommuner blive klædt på til at lave og indsende deres egne nytårstaler. En komité bestående af børn og voksne vil udvælge de taler, som vil blive produceret og vist omkring nytårsaften.

”Med Børnenes Nytårstale er vores vision at styrke udviklingen af et samfund, hvor børns bekymringer, ønsker og håb bliver respekteret og lyttet til,” siger Susanne Dahl, generalsekretær i Unicef Danmark, i pressemeddelelsen.

GDPR