TV2-profil siger farvel efter 20 år i jobbet: 'Livet har slået en kolbøtte'

20200227-131642-L-1920x1280we
I oktober 2020 blev Mikkel Hertz opereret for to blodpropper i hjertet. (Arkivfoto) Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Den tidligere nyhedsdirektør og chef på TV2 News skal ikke være Europa-korrespondent for tv-stationen som planlagt. Livet har slået en kolbøtte, forklarer han.

I februar blev det meldt ud, at den tidligere nyhedsdirektør og chef på TV2 News Mikkel Hertz ville få en anden rolle på tv-stationen end tidligere.

Planen var, at han fra august skulle indtræde som Europa-korrespondent med base i Berlin. Men nu melder TV2 ud i en pressemeddelelse, at Mikkel Hertz forlader stationen efter 20 års ansættelse.

Det sker ifølge TV2 efter hans eget ønske.

- TV2 er en fantastisk arbejdsplads. Jeg har gennem alle årene med glæde brugt de fleste af mine vågne timer på TV2 Nyhederne og TV2 News, og jeg troede, jeg var klar til en ny æra i Tyskland. Men tiden er nu en anden, forklarer Mikkel Hertz i pressemeddelelsen.

I oktober 2020 blev Mikkel Hertz opereret for to blodpropper i hjertet.

- Den kolbøtte, jeg helbredsmæssigt tog i efteråret, har sat gang i en masse tanker om, hvordan jeg skal bruge mit liv fremover. Det vil jeg nu kunne fokusere fuldt og helt på, siger Mikkel Hertz i pressemeddelelsen.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvad den 63-årige journalist nu vil kaste sig over.

Det var ellers planen, at Mikkel Hertz skulle have været med til at dække det tyske forbundsvalg over sommeren og efteråret. Men det hold består nu af nyhedsværterne Poul Erik Skammelsen og Gertrud Højlund samt af korrespondenterne Ulla Terkelsen og Uffe Dreesen.

TV2's nyhedsdirektør, Ulla Pors, takker i pressemeddelelsen Mikkel Hertz for sine 20 års tjeneste for tv-stationen:

- Vi siger fra nyhederne farvel til en stærk journalist og chef. Og vi siger tak for den store indsats og de fremragende resultater - blandt andet for at opprioritere dokumentar og undersøgende journalistik på TV2 og for etableringen af TV2 NEWS, siger hun.

Inden Mikkel Hertz fik chefjobbet på TV2 News, arbejdede han som korrespondent i Berlin og New York for Morgenavisen Jyllands-Posten.

I 1993 vandt han den anerkendte journalistpris Cavlingprisen for sin dækning af de samfundsmæssige omvæltninger i Balkan og Østeuropa.

/ritzau/

GDPR