Tyskland åbner for ferierejser til Spanien

2021031213070452_1000
En hotelansat i Palma de Mallorca slår fredag parasollen op, og nu har tyskerne meldt deres ankomst til den spanske ferieø søndag. Lave coronasmittetal gør det muligt. Foto: Clara Margais/Ritzau Scanpix
12. mar. 2021 13.11
Fra søndag må tyskerne igen tage på ferie i Nordjylland samt dele af Spanien og Portugal med lave smittetal.

Fra søndag må tyskerne igen rejse til Nordjylland samt til sydens sol på Mallorca og andre rejsemål i Spanien. Det oplyser forbundsregeringen i Berlin.

Baggrunden er faldende smittetal, så hverken Nordjylland eller de spanske rejsemål længere anses for risikable.

Det meddeler Robert Koch-Instituttet, der rådgiver og kommer med anbefalinger til regeringen om smitten.

Men selv om der nu er åbnet op fra tysk side for en tur til Nordjylland, er der stadig lukket fra dansk side for, at tyskere kan rejse ind i Danmark.

Kun hvis man har et såkaldt anerkendelsesværdigt formål - som eksempelvis arbejde, ægtefælle eller børn i Danmark - må man rejse ind fra Tyskland og andre lande.

Når det gælder Spanien, kan tyskerne nu - ud over Mallorca - også tage til de øvrige baleariske øer, herunder Ibiza, og nogle regioner på fastlandet.

Samtidig behøver de tyskere, der tager på ferie i de omtalte områder, ikke at gå i karantæne eller lade sig teste for covid-19, når de vender hjem.

I februar blev der fra tysk side åbnet for, at tyskerne kunne tage til Midtjylland. Også Grønland og Færøerne betragtes ikke længere som risikoområder.

Foretrækker de tyske rejsende varmere himmelstrøg, er der også åbnet op for rejser til Bahamas, der fra søndag heller ikke længere betragtes som risikoområde.

Dele af Portugal vil også blive åbnet op for tyske turister. Der er især den nordlige del af Portugal, herunder byen Porto, hvor der åbnes op.

Algarve på sydkysten og hovedstaden Lissabon betragtes fortsat som et risikoområde. Det samme gælder også øen Madeira.

Hvis man besøger disse risikoområder, venter der ved hjemkomsten karantæne og pligt til at lade sig teste.

De begrænsninger, som flyselskaber har været pålagt til de områder, der nu åbnes, ophæves samtidig.

Beslutningen kommer to uger før påskeferien. Og mens det meste af Tyskland fortsat er lukket ned, for eksempel hoteller, så er det uklart, om tyskerne også vil få mulighed for at holde almindelig ferie i deres eget land i højtiden.

Forbundskansler Angela Merkel vil først den 22. marts drøfte med lederne i de tyske forbundsstater, om der er basis for at åbne op.

På Mallorca og øerne Menorca, Ibiza og Formentera ligger smittetallet for den seneste uge på 21 per 100.000 indbyggere.

I december og januar var billedet helt omvendt. Her havde øgruppen nogle af de værste smittetal i Spanien.

På fastlandet er det blandt andet områderne ved Valencia og Murcia, der åbnes for tyskere.

/ritzau/dpa