Uddannelser i hele landet var en hjørnesten i Socialdemokratiets politiske projekt: Nu lukker to læreruddannelser i provinsen

Skive2
Ansøgertallene er i perioden 2016 til 2023 faldet med henholdsvis 60 procent i Skive og 70 procent i Nørre Nissum.
Læreruddannelsen i Skive og Nørre Nissum drejer nøglen om efter henholdsvis 73 og 132 år. Det er endnu et gok i nødden til ambitionerne om uddannelser i hele landet. Beslutningen frustrerer Socialdemokratiet, men ministeren afviser at blande sig i det.

Det skortede ikke på superlativerne, da den socialdemokratiske regering kunne præsentere sin nye aftale om udflytning af uddannelser i 2021.

Det var en helt ny uddannelsespolitisk retning i Danmark. Grundlæggende strukturer blev nu ændret,  og aftalen var en hjørnesten i Socialdemokratiets ambition om, at man skal kunne bo, leve og uddanne sig i hele Danmark.

Siden er meget gået galt.

Aftalen blev justeret gevaldigt med dannelsen af SVM-regeringen - ansøgertallene til den nye pædagoguddannelse rasler ned, og nu får målsætningen om uddannelsestilbud i hele landet endnu et gok i nødden.

Læreruddannelserne i Skive og Nørre Nissum skal nemlig lukkes og bliver centraliseret på Campus Holsterbro. Det skriver A4 Uddannelse.

LÆS HELE ARTIKLEN PÅ A4 UDDANNELSE: Uddannelser i hele landet var en hjørnesten i Socialdemokratiets politiske projekt: Nu lukker to læreruddannelser i provinsen

Læreruddannelsen i Nørre Nissum og Skive har ligget der i henholdvis 132 år og 73 år og er altså ikke blandt de udflyttede uddannelser, men lukningen er stik imod særligt Socialdemokratiets hensigter, og meldingen modtages da også dårligt hos den socialdemokratiske uddannelsesordfører.

“Det ærgrer og frustrerer mig, at der er nogle læreruddannelser, der skal lukke," siger Rasmus Stoklund (S) til A4 Uddannelse.

Men der kommer ikke nogen hjælpende hånd fra uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M).

”Det er ikke en beslutning, jeg har tænkt mig at gå i rette med, men jeg har tænkt mig at følge det i den nærmeste tid”, sagde ministeren forleden i Folketingssalen, som svar på et spørgsmål fra både Danmarksdemokraterne og SF.

Valget om at lukke uddannelserne skyldes faldende ansøgertal og dertilhørende dårlig økonomi. Ansøgertallene er i perioden 2016 til 2023 faldet med henholdsvis 60 procent i Skive og 70 procent i Nørre Nissum.

GDPR