Uddannelses-redaktør: Slaget om sosu-skolerne er startet

20190206-120003-L-1920x1278we
Ældre Sagen forslog under valgkampen, at der skal oprettes sosu-uddannelser i andre lande, mens skoletrætte unge skal kunne komme i mesterlære på plejehjem, samtidig med at au pair-ansatte skal lokkes ind på de danske sosu-skoler. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sosu-skolerne, de ældre, kommunerne og sosu'erne forsøger alle at påvirke den kommende regering, som må ventes at ville se på sosu-uddannelserne som led i løsningen på rekrutteringskrisen, vurderer A4 Uddannelses redaktør.

Den massive mangel på sosu’er blinker kraftigt på folketingspolitikernes radar, og derfor kan den kommende regering meget vel tænkes at ville ændre eller måske endda ligefrem reformere uddannelserne til social- og sundhedsassistent og social- og sundhedshjælper.

Det har Ældre Sagen, KL, Danske Sosu-skoler og FOA indset, og derfor forsøger de alle nu at påvirke politikerne på Christiansborg, inden det nye regeringsgrundlag er formuleret.

LÆS HELE ANALYSEN: Analyse: Slaget om sosu-uddannelserne er startet, mens aktørerne venter på en ny regering

Samtidig er det en joker, som kan ende med at løse rekrutteringskrisen udefra, alt i mens aktørerne lægger arm om, hvordan den skal løses indefra.

Sådan lyder analysen fra A4's uddannelses-redaktør. Læs hele analysen på A4 Uddannelse her.

GDPR