Lars Løkke stopper i egen fond:
Udenrigsministeren fratræder som bestyrelsesformand for Løkkefonden

20150302-160238-3-1920x1277we
Lars Løkke Rasmussen (M) forlod også formandsposten i Løkkefonden, da han blev statsminister tilbage i 2015, men vendte tilbage som bestyrelsesformand igen i 2022. (Arkivfoto) Foto: Jesper Ludvigsen/Ritzau Scanpix
Lars Løkke Rasmussen skal ikke længere sidde i bestyrelsen af Løkkefonden, som han stiftede for mere end ti år siden.

Udenrigsminister og stifter af regeringspartiet Moderaterne Lars Løkke Rasmussen er ikke længere medlem af og dermed formand for Løkkefonden, oplyser fonden ifølge flere medier til Ritzau.

Den nye formand for bestyrelsen er Mickey Maymann, som hidtil har været menigt medlem af bestyrelsen, alt imens Lisa Løkke Rasmussen - Lars Løkke Rasmussens datter - indtræder som medlem som erstaning for sin far.

Der har tidligere været sat spørgsmålstegn ved, om det via fonden har været muligt at købe sig adgang til Lars Løkke Rasmussen - eksempelvis da det kom frem, at den daværende administrende direktør for Akademikernes A-kasse i 2015 fik enetid med Lars Løkke Rasmussen efter at have doneret 50.000 kroner til fonden. 

Lars Løkke Rasmussen forlod da også formandsposten i Løkkefonden, da han blev statsminister i netop 2015, men vendte tilbage som bestyrelsesformand igen i maj 2022.

Løkkefonden, der blev stiftet i 2012, arbejder for at hjælpe unge drenge på kanten af samfundet - blandt andet i form af særlige undervisningsforløb.

GDPR