Ungdomspartier opfordrer danskerne til at slukke for VM-kampene

20221117-105202-L-1920x1280we
Blandt andet DSU opfordrer danske fodboldfans til at slukke for fjernsynet, når Danmark spiller sin første kamp ved VM i Qatar. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
De danske ungdomspartier protesterer mod Qatars behandling af migrantarbejdere ved at slukke for tv'et i kampens 65. minut.

Danmark spiller sin første kamp til VM 2022 i Qatar tirsdag den 22. november klokken 14.00.

Men hvis det står til en lang række af de danske ungdomspartier, så bør danskerne slukke for tv'et i kampens 65. minut. Det skriver DR.

Ungdomspartierne er nemlig gået sammen for at opfordre danske fodboldfans til at holde et minuts stilhed for de 6.500 migrantarbejdere, der er døde i Qatar, siden landet fik tildelt værtsrollen for årets VM i fodbold tilbage i 2010. 

Hos Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) håber man, at initiativet vil kunne ses på seertallet, men kalder det samtidig en symbolsk handling.

"Jeg tænker, at der er mange danskere, som gerne vil se kampene, men på en eller anden måde gerne vil lave en markering. Derfor har vi taget dette initiativ til, at vi slukker i det 65. minut for at holde et minuts stilhed for de over 6.500 migrantarbejdere, der er døde," siger forbundsformand Katrine Evelyn Jensen fra DSU til DR.

GDPR