Vagns kone er i risikogruppen:
Nu kræver DSB, at han kommer på job

Vagnbredformat-medium_32
Vagns Ruhoff Hansens kone er førtidspensionist og lever isoleret på grund af dårligt helbred. Hvis han starter på job, føler han, at han udsætter hende for smitte. Foto: Privatfoto
TEMA: Corona i Danmark
23. sep. 2020 13.45
Folketinget besluttede i maj, at folk i risikogruppen og deres pårørende kan blive hjemme fra arbejde med løn. Vagns kone er i risikogruppen, og derfor har han ikke været på job som togfører i fire måneder. Nu kræver DSB, at han møder på arbejde igen.

I 22 år har Vagn Ruhoff Hansen arbejdet som togfører i DSB. Men siden 1. juni har han ikke været på arbejde, da hans kone er i risikogruppen for at blive meget syg ved smitte med covid-19. Derfor har de sammen valgt at isolere sig mere eller mindre i deres hjem i Farsø i Nordjylland.

LÆS OGSÅ: Togføreren Vagn må ikke bære mundbind for DSB: 'Jeg er meget utryg'

Tirsdag modtog den 56-årige Vagn Ruhoff Hansen et opkald fra sin leder og et brev, der gjorde ham både bange og vred. Beskeden fra hans arbejdsgiver var, at han skulle møde på arbejde to dage senere eller anmode om selvbetalt orlov resten af året. 

Din mening

På A4 Arbejdsliv vil vi rigtig gerne dele din mening om arbejdslivets udfordringer og idéer til løsninger med vores andre læsere. Så send et debatindlæg til [email protected] - husk gerne et foto.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord