Varm luft i Gentofte og kolde radiatorer i Brøndby

Gitte_Redder_bred
8. okt. 2021 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Tårnhøje friværdier i velhaverkommuner og energipriser, der stikker af i hele landet, forstærker den stigende ulighed.

EN ENERGISLUGENDE HÅRTØRRER TIL 2.795 KRONER. Det lyder skørt, at nogle vil bruge så mange penge på at varme lokkerne. Alligevel går den eksklusive hårtørrer som varmt brød i 2900 Hellerup. Det samme gør hårbørster til 1.200 kroner stykket. Lækkert hår kan man ikke købe for dyrt!

Eller som en frisør fra en af salonerne i Hellerup siger: "For fem år siden købte folk en croissant og følte sig lidt eksklusive. Nu køber de en hørbørste til en tusse uden at blinke."

Sådan er det i Gentofte og andre velhaverlommer af Danmark, hvor tårnhøje friværdier, høje lønninger og fuld beskæftigelse får folk til at overforbruge og gå shop amok i eksklusive varer.

Mens et bredt flertal af partier opfordrer os til at bruge grønne energikilder, stikker priserne på el og naturgas helt af
Gitte Redder

I Brøndby, Albertslund, Ringkøbing og Løgstør bliver der næppe solgt en eneste hårtørrer i den prisklasse: For folk har ikke råd til overhovedet at overveje en hårbørste til 1.200 kroner, når det svarer til hele budgettet til vinterstøvler og flyverdragt til børnene?

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord