Erhvervslivet kritiserer regeringens velfærdslov: - En falliterklæring

20210928-161921-L-1920x1304we
Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør for Dansk Industri, mener, at Mette Frederiksen og regeringens velfærdslov er 'helt ude af trit med tiden, virkeligheden og den verden, vi befinder os i'. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Både Dansk Industri og Dansk Erhverv hælder regeringens plan om en velfærdslov ned ad brættet.

Regeringen vil med en velfærdslov forpligte politikere og fremtidige regeringer til at tilføre den offentlige sektor et ekstra antal milliarder, som svarer til presset fra flere børn og ældre.

Socialdemokratiet præsenterede planen under valgkampen i 2019, og for nyligt er lovforslaget sendt i høring. Det får nu toppen af dansk erhvervsliv til at rette en hård kritik mod velfærdsloven i dagens udgave af Berlingske.

Lars Sandahl Sørensen, der er administrerende direktør for landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri (DI), kalder den 'helt ude af trit med tiden, virkeligheden og den verden, vi befinder os i'.

- At man introducerer denne betontænkning, hvor man bare fastholder noget ud i al evighed, er simpelthen en falliterklæring. Man beslaglægger midler, som over årene vil blive til adskillige milliarder, og dermed fjerner man øjnene fra, hvordan man kan gøre tingene smartere, siger han til Berlingske.

Han mener, at velfærdsloven strider direkte imod det, som politikerne forventer af erhvervslivet. At man følger med udviklingen og har en evne til at forandre sig.

Også fra en anden af landets store erhvervsorganisationer kommer der kritik.

I Dansk Erhverv er administrerende direktør Brian Mikkelsen 'dybt bekymret', og kalder velfærdsloven 'farligt for dansk økonomi'. Når man laver en minimumsforanstaltning, man forhandler ud fra, frygter han en offentlig sektor, hvor tingene 'løber løbsk'.

Både Lars Sandahl Sørensen og Brian Mikkelsen frygter, at velfærdsloven med tiden vil føre til stigende skatter.

I et skriftligt svar til Berlingske, skriver finansminister Nicolai Wammen (S):

'Det er en klar prioritet for denne regering at sætte velfærden først og sikre, at pengene følger med, når der kommer flere børn og ældre. I dag har danskerne ingen forsikring for, at skiftende regeringer sætter tilstrækkeligt med penge af til at sikre velfærden, som vi så under den tidligere regering, hvor der ikke blev afsat penge nok. Det vil vi ændre med velfærdsloven.'

GDPR