Venstre vil genindføre grønt håndværkerfradrag

20200406-154211-4-1920x1209we
Venstre vil genindføre dele af den tidligere boligjobordning. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Inden valgdagen vil Venstre fremlægge en grøn 2030-plan, som blandt andet skal indeholde et milliardbeløb til grønt håndværkerfradrag.

Den er blevet sat op, den er blevet sat ned, og den er blevet gjort grønt.

Men sidste år sløjfede man dele af boligjobordningen, der også er kendt som håndværkerfradraget.

Nu vil Venstre så genindføre det grønne håndværkerfradrag, som var en del af ordningen.

Det skriver Avisen Danmark.

Fradraget er bare ét af flere tiltag - herunder udrulning af fjernvarme og tilskud til varmepumper - i en grøn 2030-plan, som Venstre vil præsentere for vælgerne inden en valgdag.

I alt skal der bruges 8,5 milliarder kroner på de grønne initiativer.

Boligjobordningen blev hævet under coronaepidemiens første faser med henblik på at holde hånden under beskæftigelsen. Det viste sig dog ikke at være nødvendigt i et tæt på overophedet marked, og derfor blev det rullet tilbage. 

Det skete med opbakning fra både 3F og Dansk Metal.

Det grønne håndværkerfradrag har dog også fået kritik for at have sparsom indvirkning på klimaet, men det giver Ventres formand ikke meget for.

"Det grønne håndværkerfradrag tjener flere formål. Det er et kendt værktøj. Vi ved, der er mange danskere, som ønsker at energirenovere, og den proces vil vi gerne fremskynde. Og så ved vi, at det også har en effekt i forhold til sort arbejde. Det er svært at sende kvitteringer ind, hvis man ikke har nogen. Derfor er det grønne håndværkerfradrag en måde at sikre, at danskerne, som ønsker at tage del i den grønne omstilling, også får mulighed for at gøre det – og det i en situation, hvor midlerne ikke er så mange, som de var for bare et år siden," siger Jakob Ellemann-Jensen (V) til Avisen Danmark.

GDPR