Venstres gruppeformand forlader politik for at blive direktør i Dansk Industri

2022011414483598_1000
Venstre holder gruppemøde og diskuterer Inger StøjbergKarsten Lauritzen (V) siger farvel og tak til dansk politik. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Karsten Lauritzen har været folketingsmedlem for Venstre siden 2007, men fra 1. februar er det slut.

Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, stopper i politik for at blive direktør i DI Transport, der arbejder for at gøre Danmark til et af de førende lande, når det gælder transport og logistik.

Det skriver han på Facebook.

- Jeg har valgt at stoppe i politik. Dansk politik og Christiansborg har været mit liv i snart 15 år, og jeg har altid lovet mig selv, at jeg på et tidspunkt skulle prøve noget andet.

- Det tidspunkt er nu. Fra den 1. februar skal jeg nemlig være direktør i DI Transport, skriver 38-årige Lauritzen, der dog fortsætter som menigt medlem af Venstre.

Karsten Lauritzen afløser Michael Svane, som gik på pension ved årsskiftet.

Dermed forlader endnu en profil Venstres folketingsgruppe i den igangværende valgperiode.

Stemmeslugerne Lars Løkke Rasmussen, Inger Støjberg og Tommy Ahlers samt Britt Bager, Marcus Knuth og Kristian Jensen har af forskellige årsager efter folketingsvalget i 2019 forladt Venstre.

Den igangværende valgperiode begyndte med stor drama i Venstre med formandsopgøret mellem Løkke og Kristian Jensen. Det førte til, at Løkke gik af som formand, mens Kristian Jensen takkede af som næstformand.

Venstres nuværende formand, Jakob Ellemann-Jensen, takker Lauritzen for indsatsen. Blandt andet med at bringe ro i partiet, lyder det fra Ellemann-Jensen.

- Du ved, at jeg har sat utrolig stor pris på vores tætte og fortrolige samarbejde gennem tiden. Ikke mindst i din rolle som gruppeformand for Venstres Folketingsgruppe.

- Tak for dine råd og din sparring. Du har hjulpet mig, folketingsgruppen og Venstre med at komme godt igennem en svær tid. Vi er nu i god gænge og fokuserer på at udvikle og lave politik, som gør en forskel for danskerne, skriver Ellemann-Jensen på Facebook.

Lauritzen har været gruppeformand siden 2020. Han har tidligere også haft en ministerpost. Fra 28. juni 2015 til 27. juni 2019 var han skatteminister.

/ritzau/

GDPR