Vestager:
Kommissionen brænder for at hjælpe EU’s pizzabude

20220405-185942-L-1600x1066we
"Man kan ikke decentralisere til enkelte, som er sultne og vil have en pizza, at sørge for, at budet har ordenlige arbejdsvilkår. Det bliver vi nødt til at løse som samfund," siger Margrethe Vestager. (Arkivfoto) Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix
30. maj 2022 06.30
Snarere end en trussel mod den danske model, bliver EU set med ledende næstformand for EU-Kommissionen Margrethe Vestagers briller i endnu højere grad forudsætningen for at sikre ordnede arbejdsforhold i fremtiden, hvor nye teknologier risikerer at underminere lønmodtageres rettigheder.

Margrethe Vestager laver en lille kærlig parodi på reaktionen fra kollegerne i EU-kommissionen, når hun som dansker tager ordet i interne diskussioner om mindsteløn eller platformsarbejde.

“Husk den danske model. Jeg er klar over det, jeg er med, jeg er med,” siger Vestager med armene løftet defensivt og læner sig teatralsk tilbage i stolen.

LÆS OGSÅ: Analyse: Trods højlydt kritik kan EU-mindsteløn ende som en stille sejr

Der var ikke megen kærlighed mellem dansk fagbevægelse og Margrethe Vestager, da hun i 2010’erne sad som radikal leder og nedlagde veto mod forbedringer i dagpengesystemet under den famøse devise “sådan er det jo”.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord