Gennembrud i rettighedskonflikten:
Viaplay indgår midlertidig aftale

20210730-102154-2-1920x1280we
Viaplay Groups streamingtjeneste Viaplay er tilgængelig i en række lande, heriblandt Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen, USA og Holland. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
19. jul. 2022 07.00
Viaplay Group, en sværvægter på det danske streamingmarked, genoptager nu deres danske produktioner som følge af en midlertidig aftale, de har indgået med Create Denmark og Producentforeningen.

Rettighedskonflikten, som i månedsvis har lammet store dele af den danske film- og tv-branche, ser nu ud til at have taget første skridt mod en løsning.

I hvert fald kan mediekoncernen Viaplay Group, som står bag streamingtjenesten Viaplay og blandt andet tv-kanalen TV3, i en pressemeddelse melde ud, at de har indgået en midlertidig aftale med Create Denmark og Producentforeningen om at genoptage de danske produktioner, der blev standset i starten af juni. 

LÆS OGSÅ: Produktionsselskab må afskedige medarbejdere som følge af rettighedskonflikt

“Vi er meget glade for at have fundet en midlertidig løsning, og vi vil gerne takke Create Denmark og Producentforeningen for deres konstuktive tilgang i denne proces. Dette er et vigtigt første skridt, men vi skal også fortsat huske, at der er andre udfordringer på det danske mediemarked, som skal adresseres og findes en løsning på,” udtaler Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer for Viaplay Group i pressemeddelelsen.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

logo

Vil du læse hele artiklen?

Vi bringer dig nyheder
om dansk politik med fokus på
job, uddannelse og velfærd

89 kr
pr. måned

Bliv abonnent
A4 Aktuelt
Allerede abonnent?

Glemt kodeord