Mette Frederiksen åbner for en ny vinterpakke til sundhedsvæsnet

20221005-171722-L-1920x1280we
Første stop på Mette Frederiksens valgturne gik forbi Køge Torv, hvor hun åbnede for at lave en ny vinterpakke efter valget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
På valgkampens første dag åbnede Mette Frederiksen for at sætte penge af til de mest akutte udfordringer i sundhedsvæsnet.

I december sidste år afsatte regeringen sammen med SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Kristendemokraterne og Alternativet en milliard kroner til fordeling mellem regionerne.

Pengene skulle gå til at sætte en prop i personaleflugten fra sundhedsvæsnet efter små to års intenst coronapres og generelt styrke indsatsen frem mod en travl vinter. 

Sådan et indgreb kan måske igen blive aktuelt. 

Onsdag åbnede statsminister Mette Frederiksen (S) nemlig for at lave en ny akutpakke til sundhedsvæsnet, hvis Socialdemokratiet fortsat har magten efter 1. november. Det sagde hun til A4 Aktuelt onsdag

"Hvis vi så taler om den vinter, der er rundt om hjørnet nu, så har vi tidligere for eksempel lavet en vinterpakke til sundhedsvæsnet, og det kan være, at der bliver behov for at lave sådan en igen," lød det fra Mette Frederiksen.

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen vil afsløre helhedsplan for velfærden under valgkampen

Svaret kom på A4 Aktuelts spørgsmål om, hvad danskerne kan regne med, at hun vil tage fat på som det første i den varslede helhedsplan, som skal styrke den offentlige velfærd over de næste 15 år. 

Helhedsplanen vil Mette Frederiksen løfte sløret for i løbet af valgkampen.

GDPR