Viru­s­eks­per­ter: Virk­som­he­der bør op­for­dre og hjæl­pe an­sat­te til vac­ci­na­tion

20210813-155636-5-1920x1280we
Danske virksomhedsledere bør spille en aktiv rolle i spørgsmålet om, hvorvidt deres medarbejdere er vaccinerede, lyder opfordringen fra professor. Foto: Sarah Meyssonnier/Reuters/Ritzau Scanpix
Danske virksomheder bør skubbe på for, at deres ansatte lader sig vaccinere, lyder opfordringen fra professorer

Danske virksomhedsledere bør spille en aktiv rolle i spørgsmålet om, hvorvidt deres medarbejdere er vaccinerede, lyder opfordringen fra Eskild Petersen, der er professor ved Klinisk Institut på Aarhus Universitet.

- Jeg vil mene, at man bør opfordre sine ansatte til at lade sig vaccinere, siger Eskild Petersen til Børsen. 

LÆS OGSÅ: Slår alarm på plejeområde: 38 procent overvejer at skifte arbejde

Siden 1. august har regeringen åbnet for, at virksomhederne igen må hente samtlige ansatte tilbage fra hjemmekontoret. 

Derfor er det vitalt, at virksomhederne sikrer trygge forhold for deres medarbejdere, siger Susanne Dam Poulsen, der er professor i infektionsmedicin på Rigshospitalet.

- Virksomhederne har en forpligtigelse til, at deres ansatte kan gå trygt på arbejde. De kan medvirke til at løfte opgaven gennem information om, hvordan man kan blive vaccineret. Det kan diskuteres, om der lokalt skal vises coronapas, hvis der ikke er mulighed for at holde afstand, siger Susanne Dam Poulsen til Børsen. 

LÆS OGSÅ: Madsen: Dagpenge til nyuddannede ligner efterårets offer

Selvom danskerne løbende vaccineres, vurderer Eskild Petersen, at der kan være en ny bølge af covid-19 på trapperne til efteråret. Derfor er det endnu vigtigere, at virksomhederne tager et ansvar i spørgsmålet.

- Der er ingen tvivl om, at der vil komme en bølge til efteråret. Det ser vi ved alle luftvejsinfektioner. Vi er meget indendørs, og vi har ikke nogen grad af flokimmunitet endnu. Det er særligt vigtigt, hvis medarbejdere sidder i et stort kontorlandskab med 20 andre. Smitten sker indendørs, og der vil være en større risiko, siger han til avisen. 

GDPR