Vuggestue lukker ned: Samtlige ansatte er syge

20200414-115507-L-1920x1280we
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En vuggestue i Aarhus er så hårdt ramt af sygdom hos personalet, at den er blevet nødt til at lukke.

Hvis situationen er ekstraordinær, må daginstitutioner gerne lukke og tvinge forældre til at holde børn hjemme.

Det er tilfældet for vuggestuen i den integrerede institution Skovkanten i Aarhus-forstaden Viby, hvor man har besluttet sig for at lukke på grund af smitte blandt personalet. Dermed er forældre tvunget til at finde andre måder at få passet deres børn på. Det skriver TV 2 Østjylland.

LÆS OGSÅ: Pædagoger ramt af smitte: Coronaplagede dagtilbud kan begrænse åbningstid

I en besked på AULA lyder det, at forældrene skal forberede sig på, at vuggestuen er lukket de kommende dage - og måske ugen ud.

Børne- og Undervisningsministeriet kræver, at situationen er "ekstraordinær". Problemet er bare, at det er uklart, præcist hvornår en situation i kommunens institutioner er ekstraordinær.

- Det er så svært at sige, hvad der er ekstraordinært, og det er også derfor, at udmeldingen i min optik er lidt gummiagtig, siger dagtilbudsleder i Hasle Kristine Schroll til TV2 Østjylland.

Rådmand for Børn og Unge Thomas Medom (SF) siger, at Aarhus Kommune gør alt, hvad den kan for at holde dagsinstitutionerne åbne. Men man skal ikke regne med at få krystalklare regler for, hvornår en given institution skal lukke.

- Vurderingen kommer an på, hvilken vuggestue, hvilke børn, hvilken medarbejdergruppe og hvilket sygdomsbillede der er. Det er også meget forskelligt, hvilke vikarer man få ind.

- Det er rigtigt, at det ikke er krystalklart, hvad "ekstraordinært" er, fordi det er forskelligt. Jeg ville ikke være i stand til at kunne lave nogle meget klare retningslinjer, der så vil kunne komme til at lukke flere institutioner, end godt er, siger Thomas Medom til TV2 ØSTJYLLAND.

Vi hører Kristine Schroll sige, at hun gerne bare vil have nogle lidt klarere retningslinjer. Kunne det ikke give mening at sætte jer ned og lave et regelsæt, som gav bare en smule mere klarhed?

- Det, alle på daginstitutionsområdet efterspørger lige nu, er, at regeringen kommer på banen og giver mulighed for, at vi kan indskrænke åbningstiden, så vi kan bruge ressourcerne bedst muligt. Så behøver det ikke nødvendigvis være en hel lukning, men så kan man stadig en åbningstid, så de fleste forældre kan få hverdagen til at hænge sammen.

- At lave flere bureaukratiske regler, som alligevel ikke passer til en konkret virkelighed, giver hverken klarhed eller flere åbne daginstitutioner.

Og mens vi venter på regeringen, hvad kan du så selv gøre for at skabe en lille smule mere overblik for forældre, der gerne vil vide, om de er købt eller solgt?

- Det kommer de ikke til at vide - heller ikke om vi laver regler. Det, der giver utryghed, er, hvis der pludselig kommer en masse sygemeldinger og en masse testsvar, der også giver isolation og nedlukninger. Jeg tror ikke, det er mængden af retningslinjer, der kommer til at give overblik eller tryghed.

GDPR