Skæbnedag for Wolt: Nu skal principiel sag om bud afgøres

20210225-111228-2-1920x1298we__4_
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Skatterådet skal tirsdag behandle en principiel sag om et Wolt-bud.

En usædvanlig sag skal tirsdag afgøres i Skatterådet, skriver Berlingske.

En journalist og tidligere Wolt-bud bad i februar sidste år Skattestyrelsen om at afklare, hvorvidt han som bud for Wolt var lønmodtager eller selvstændig.

LÆS OGSÅ: Wolt vil udfordre Nemlig.com: Åbner supermarked

Skattestyrelsen har sendt spørgsmålet videre til Skatterådet, som er et organ med 19 medlemmer med indgående kendskab til skattejura og skattepolitik, der behandler og afgiver bindende svar i principielle skattespørgsmål.

Ifølge Berlingske er sagen i Skatterådet den første af sin art inden for den såkaldte platformsøkonomi. Derfor kan sagen potentielt få betydning for, hvordan fremtidige sager om løsarbejderes status afgøres. 

Og selvom sagen kan få store konsekvenser for Wolt, kan virksomheden hverken blive partshørt eller anke afgørelsen, fordi virksomheden ikke bliver anset som part i sagen. Dermed har Wolt heller ikke mulighed for at bidrage med faktuelle forhold. 

- Vi har som virksomhed en væsentlig interesse i den her sag, fordi vi er bekymret for, at sagens udfald kan få konsekvenser for vores 4.000 kurerpartnere i Danmark og for Wolt. Derfor er vi meget overraskede over, at vi ikke får mulighed for at give vores besyv med, siger Wolts direktør i Danmark, Søren Meier Svendsen, til Berlingske.

Wolt kan ikke anke afgørelsen fra Skatterådet, men skal i stedet selv bede om et bindende svar for at kunne føre en afgørelse videre til landsskatteretten.

Skatterådet har tidligere forsøgt at tage stilling til sagen i både oktober og december sidste år. Begge gange er sagen dog blevet udskudt. 

GDPR