67-årige Jeppe Lund Hansen fra Ringe på Midtfyn blev i 2017 fyret fra sit fleksjob, da han nåede folkepensionsalderen. Foto: Foto: Privat/Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Ny dom:

Højesteret: OK at fyre 65-årig fleksjobber

17. apr, 13:28
Efter nederlag i Højesteret vil Teknisk Landsforbund forsøge at få ændret regler, så fleksjobbere ikke kan fyres, alene fordi de er nået folkepensionsalderen.

Det var i orden, da en fynsk møbelvirksomhed fyrede en medarbejder i fleksjob alene med den begrundelse, at han var fyldt 65 år. 

Det fastslår Højesteret i en ny dom onsdag.

Sagen handler om den nu 67-årige Jeppe Lund Hansen fra Ringe på Midtfyn, der i 2017 blev fyret fra sit fleksjob, da han nåede folkepensionsalderen. På det tidspunkt kunne hans arbejdsgiver ikke længere få det kommunale tilskud til hans løn.

LÆS OGSÅ: Retten siger okay: 65-årige Jeppe i fleksjob fyret, fordi han er for gammel

Fyringen stod ved magt, selv om Jeppe Lund Hansen tilbød sin arbejdskraft til en lavere løn. Jeppe Lund Hansen havde da siden 2011 været ansat i møbelbutikken i et 20-timers fleksjob fire dage om ugen.

I Teknisk Landsforbund, der har ført sagen for den fyrede fleksjobber, er advokat Byrial Bjørst både skuffet og forundret over Højesterets dom, der stadfæster en tidligere afgørelse fra Sø- og Handelsretten:

- Vi mener ikke, at det er acceptabelt, at handicappede skal kunne smides ud af arbejdsmarkedet, bare fordi de når en bestemt alder. De har krav på den samme behandling som alle andre; nemlig at man ikke bliver ud af arbejdsmarkedet, blot fordi man når en bestemt alder, siger Byrial Bjørst til A4 Medier. 

Artiklen fortsætter efter billedet

67-årige Jeppe Lund Hansen fra Ringe på Midtfyn blev i 2017 fyret fra sit fleksjob, da han nåede folkepensionsalderen.

67-årige Jeppe Lund Hansen fra Ringe på Midtfyn blev i 2017 fyret fra sit fleksjob, da han nåede folkepensionsalderen. Foto: Byrial Bjørst.

I retten argumenterede Teknisk Landsforbund for, at det var brud på lov om forbud mod forskelsbehandling at fyre fleksjobberen alene med den begrundelse, at han var nået folkepensionsalderen. 

- Vi kan konstatere, at Højesteret kobler kommunens betaling (løntilskud frem til 65 år, red.) og hele ansættelsen. Det undrer os, fordi vi havde tilbudt arbejdsgiveren, at fleksjobberen kunne fortsætte på andre ansættelsesvilkår, siger Byrial Bjørst.

Han oplyser, at Teknisk Landsforbund nu vil forsøge at få ændret gældende lovgivning, så det sikres, at flekjobbere kan få genforhandlet deres ansættelsesvilkår, når de når folkepensionsalderen og ønsker at fortsætte på arbejdsmarkedet.

Jeppe Lund Hansen er ærgerlig over Højesterets afgørelse, men tilføjer, at han håber, at en kommende politisk debat kan føre til en ændring af de gældende regler:

- Hvis min sag kan være med til at løse problemer for andre, vil jeg være glad. Fleksjob-ordningen er jo fantastisk god, fordi flere i den type job kan holde til at arbejde længere,  siger Jeppe Lund Hansen. 

Efter at han måtte forlade sit fleksjob, har han involveret sig i frivilligt arbejde, hvor han rådgiver fyrede seniorer med at komme i job.

Jeppe Lund Hansen lider af mén efter at have fået medicin, han ikke kunne tåle under et længere sygdomsforløb fra midt i 1990´erne til 2004.

Kontakt
Redaktionschef for A4 Medier

Iver Houmark Andersen
[email protected]
+45 27277661

Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser