LEDEST:

Stressekspert: Man skal nærmest være elitesoldat for at være ansat i det offentlige i dag

26. nov 2015
Når chefer dikterer effektiviseringer og højere tempo, foregår det i dag uimodsagt. Det mener stresseksperten Thomas Milsted. Han er fortørnet over, hvordan ledere målrettet rekrutterer medarbejdere, der kan stå for ekstremt og usundt pres.

Robusthed er det nye sort blandt chefer. Hastigt på vej op af listen over de kvalifikationskrav, de stiller, når de ansætter nye medarbejdere. Og et stadig mere eftertragtet tema for de kurser, cheferne ønsker til de ansatte, de har i forvejen.

Men udviklingen er helt gal, mener stresseksperten Thomas Milsted, som står i spidsen for Stresstænketanken og er forfatter til en række bøger om stress, trivsel og arbejdsglæde.

Man forsøger at skubbe det hele over på individet, altså medarbejderne. Thomas Milsted, generalsekretær i Stresstænketanken og forfatter til bøger

Fagbevægelsen må trappe op

Thomas Milsted finder det meget trist, at inddragelse af medarbejdere i de mange forandringer bliver mindre og mindre, når man ved, at medarbejderinddragelse er altafgørende for et godt psykisk arbejdsmiljø.

Alt for ofte får ledelserne heller ikke tilstrækkeligt modspil fra medarbejderne, mener Thomas Milsted. Hans erfaring fra virksomhederne er, at tillidsrepræsentanterne mange steder godt kunne være mere på banen i forhold til at sikre trivslen.

»Der er for mange, der accepterer præmissen ’vi har travlt, og anderledes kan det ikke være’. Og for mange tillidsrepræsentanter, der bruger tiden på at trøste kolleger, der er segnet, i stedet for at overlade den opgave til chefen og selv sørge for, at der ikke kommer flere sammenbrud,« mener han.

Thomas Milsted tror imidlertid på at holdningen i fagbevægelsen til trivsel og stress er et generationsspørgsmål. Han vejrer morgenluft, efter at LO har fået ny kvindelig formand, så der nu er kvindelige repræsentation på formandsposten i begge de to største fagforbund, LO og FTF.

»Hos de ældre mænd i fagbevægelsen har holdningen været, at det psykiske arbejdsmiljø er en fis i en hornlygte. Det er for bøsser. Jeg oplever det jo også i politiet, hvor de unge ikke har problemer med at sætte sig ned og snakke om det, hvis de har haft en ubehagelig oplevelse. Men hvis så en af de gamle kommer forbi, lyder kommentaren: ’Nå, der har vi bøsseklubben’,« fortæller han.

Fremtidens vindere er kyniske    

Til gengæld kan han godt blive nervøs for, om den næste generation er god nok til at holde sammen i en fælles front mod umenneskelige arbejdskrav. For morgendagens vindere er kyniske, sig selv nærmest og med et afklaret forhold til, hvem de er parate til at trampe på for at klare sig, påpeger han.

»Man har splittet folk. De er skræmte og meget optaget af, hvordan de selv undgår at miste deres job. For når man hele tiden strammer skruen og samtidig siger til folk, at de skal tage sig sammen og være robuste, så er det det samme som at sige, at hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, kan man jo bare skride,« mener Thomas Milsted.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...