CV med personlige styrker skal lette lediges vej til jobmarkedet

20210727-125057-5-1920x1279we
Soft skills-CV’et laves ved hjælp af en personlighedstest og fra feedback af den lediges netværk. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Jobcenterledere ser store perspektiver i nyt CV-værktøj, hvor de lediges bløde kompetencer afdækkes.

Som et nyt tiltag kan ledige nu få klarlagt, hvilke menneskelige styrker de har, når de skal søge job. 

Virksomheden Praice har udviklet et såkaldt soft skill-CV, som de ledige kan få udarbejdet på baggrund af deres adfærdsprofil, hvor deres personlige styrker afdækkes.

Redskabet er et digitalt tilbud til de ledige, som halvdelen af landets kommuner nu kan anvende.

I Svendborg Kommune har man i de seneste tre måneder afprøvet soft skills-CV’et hos 500 unge på uddannelseshjælp. Det er unge, der ikke har de klassiske kompetencer, når de skal søge job.

Erfaringerne er gode, fortæller Janus Harder Petersen, der er afdelingsleder i Jobcenter Svendborg.

”Jeg ser helt klart et stort lys i arbejdet med soft skills. Det kommer vi til at fortsætte med på lige fod med det mere traditionelle CV-byggeri, for vi kan se, at det virker og skaber værdi for de unge, når de samarbejder med virksomheder og rådgivere,” siger han i en pressemeddelelse.

Afdelingsleder: Kan skabe nye typer jobmatch

Soft skills-CV’et laves ved hjælp af en personlighedstest og ud fra feedback af den lediges netværk, som vurderer vedkommendes personlige styrker. Resultaterne måles op mod hinanden, og derefter får den ledige afdækket sine personlige kompetencer delt ind i seks arketyper med hver sin farve.

Er den ledige overvejende samarbejdsorienteret og tolerant svarer det til en ”rød personlighed”, mens hvis man er praktisk anlagt og organiseret er det en ”grøn personlighed”.

I Vordingborg Kommune har man afprøvet det nye CV i et år. Afdelingsleder for den sydsjællandske beskæftigelsesindsats Claus Henrik Nielsen mener, at CV’et kan skabe nye jobmatch mellem ledige og virksomheder, som ikke tidligere er set.

”Jeg ser store perspektiver i det her. For nogle af dem, der ikke har job i dag, har det ikke, fordi de ikke har værktøjerne til at sælge sig selv. Adfærdsprofilerne giver dem nu adgang til nogle job de ikke tidligere ville have set, fordi de bløde værdier viser, at de har personligheden og kan lære kompetencerne,” siger Claus Henrik Nielsen i pressemeddelelsen.

7177afab-d942-4b36-ac40-2e93fa2b58d2 (1) Det nye soft skills-CV. Foto: Pressefoto/Praice

GDPR