Industriens Pension: Det bomstærke arbejdsmarked lover godt for pensionsopsparingerne

BeFunky-collage__85_
"Jobfesten lover ikke alene godt for samfundsøkonomien og for den enkelte her og nu – det er også væsentligt for pensionsopsparingerne på den lange bane," skriver Joan Alsing. Foto: Pressefoto/Industriens Pension
29. feb. 2024 06.00
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].
Nye tal viser, at beskæftigelsen i Danmark fortsatte med at slå rekorder op til årsskiftet. Det er godt nyt for både samfundsøkonomien og pensionsopsparingerne, skriver Joan Alsing fra Industriens Pension.

Det danske arbejdsmarked har gang på gang vist fra sin stærke side det seneste år, hvor beskæftigelsen har sat rekord på rekord. Arbejdsmarkedets overvældende styrke er nu blevet bekræftet igen med nye foreløbige tal fra Danmarks Statistik, der viser, at antallet af lønmodtagere ramte et nyt rekordniveau ved årets afslutning.

I december steg lønmodtagerbeskæftigelsen med 1.300 personer, og det betyder, at vi nu ifølge den nye opgørelse har en lønmodtagerbeskæftigelse på hele 3.005.900 personer i Danmark. I alt er lønmodtagerbeskæftigelsen steget med 31.100 personer i løbet af de seneste 12 måneder fra et i forvejen solidt niveau. 

LÆS OGSÅ: Rapport: Kortuddannede seniorer frygter sen tilbagetrækning

Det er imponerende tal i dansk sammenhæng, og der er god grund til at glæde sig over de nye jobrekorder – også selv om det altid er muligt, at de foreløbige tal bliver korrigeret en smule. 

Samtidig er jobfesten ikke alene godt for samfundsøkonomien og for den enkelte her og nu – det er også væsentligt for pensionsopsparingerne på den lange bane. Antallet af år på arbejdsmarkedet, hvor man indbetaler til en pensionsordning, er nemlig væsentlig for størrelsen af opsparingen i sidste ende.

Forskel på 350.000 kroner

Vi har i Industriens Pension foretaget beregninger, der viser, at to års beskæftigelse frem for ledighed i perioden omkring 30-års-alderen for en gennemsnitlig industriansat betyder, at pensionsopsparingen kan forventes at blive omkring 350.000 kroner større, når man engang skal på pension. 

Beløbets størrelse skyldes, at indbetalingerne bliver investeret og forventes at give et fornuftigt afkast over en årrække. Det præcise beløb kan dog både lande lidt over og lidt under dette beløb, da det afhænger af det fremtidige afkast og inflationens udvikling.

Uanset hvad kan et par års beskæftigelse frem for ledighed resultere i en stor forskel for fremtidige pensionister. Hvis beskæftigelsen forbliver på et højt niveau i en lang periode, kan det bidrage til, at endnu flere lønmodtagere med opsparing i for eksempel Industriens Pension og andre pensionsselskaber kan få den økonomiske frihed, som de drømmer om i den tredje alder. 

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].