Senior-netværk: Der findes besværlige medarbejdere i alle aldersgrupper

Poul_Elmegaard_landskoordinator_Senior_Erhverv_Pressefoto_963_px
Det er en myte, at seniorer er svære at samarbejde med på en arbejdsplads, mener Poul Elmegaard. Foto: Senior Erhverv, pressefoto
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

SENIORER ER EN SUCCES! Vi er eftertragtede, vi er dygtige, og vi kan og vil.

Men alle mennesker er forskellige. Dog er der en myte, som ofte får lov at stå alene i den offentlige debat. Fx at seniorerne er svære at samarbejde med.

Morten Ballisager, direktør i rekrutteringshuset Ballisager, har været ude at sige, at "seniorer ikke kun er ofre. Nogle gange er ældre medarbejdere også bare svære at arbejde sammen med." Det er utvivlsomt en rigtig påstand, men spørgsmålet er blot: Gælder påstanden i virkeligheden ikke for alle aldersgrupper?

LÆS OGSÅ: Videnscenter for seniorer på arbejdsmarkedet skaber stor begejstring: "Det kan gøre en forskel"

Nogle er svære at arbejde sammen med. Andre er lette og behagelige at arbejde sammen med. Nogle er mere motiverede, og andre er mindre motiverede. Det er et faktum, vi selvfølgelig må forholde os til. Spørgsmålet er måske mere: Hvad gør vi ved det?

Uofficiel Danmarksmester

Der er kun én vej, og det er udvikling gennem samtale. Alle virksomheder bør arbejde på at skabe en arbejdskultur, hvor alle medarbejdere, uanset alder, køn eller etnicitet, føler sig værdsatte og motiverede. Og den enkelte – igen uanset alder – bør selvfølgelig også selv bidrage til denne arbejdskultur.

Det bidrager vi i den grad til i Senior Erhverv gennem vores 21 lokalforankrede netværk. Senior Erhverv er den uofficielle Danmarksmester i at få +50-årige tilbage i job, når de er røget ud af arbejdsmarkedet. Senior Erhverv er et frivilligt, non-profit netværk for jobsøgende +50-årige, der arbejder tværfagligt, gerne i  samarbejde med fagforeninger, a-kasser og jobcentre. Vi adskiller os fra fagforeninger ved at fokusere udelukkende på at bringe jobsøgende i beskæftigelse.

LÆS OGSÅ: FH klar med nyt udspil: 16 initiativer skal fastholde flere seniorer på arbejdsmarkedet

Vi er aktive i det meste af landet og har stor succes. Hvert år bringer netværket mellem 500 og 1.000 tilbage i job og sparer på den måde samfundet for et trecifret millionbeløb i sparede udgifter til dagpenge og kontanthjælp. Hertil kommer øgede skatteindtægter til Danmark, når flere kommer i arbejde.

Civilsamfund gør en forskel

Vi har altså dokumenteret erfaring opbygget gennem mere end 25 år. Netværksmedlemmerne i Senior Erhverv opbygger selvtillid, får motivation og opnår drivkraft at komme videre til det næste job. Undersøgelser viser faktisk, at ældre medarbejdere er de gladeste.

Mange kommuner anerkender vores arbejde og samarbejder med os, fordi styrken i frivillige indsatser er  langt større end tvungne indsatser. Civilsamfundsorganisationer kan gøre en masse godt. Så lad os skrue op for flere aktiviteter, der bringer endnu flere seniorer videre.

Vi både kan og vil.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].
GDPR