Særligt projekt hjælper nyuddannede akademikere i job

20200321-140904-L-1920x1193we
Det har hjulpet nyuddannede akademikere at få en mentor at snakke med. (Arkivfoto) Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Et mentorforløb til nyuddannede akademikere i Aarhus har hjulpet 60 procent videre i job.

I Aarhus Kommune har man haft stor succes med et mentorprojekt for nyuddannede akademikere.

Efter et intensivt mentorforløb scorede 9 ud af 15 nyuddannede akademikere sig et job, skriver Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Se listen over top og bund: Disse kommuner er danmarksmestre i beskæftigelse

Mentorprojektet Gate er et samarbejde mellem Erhverv Aarhus og Jobcenter Aarhus. Hidtid er 15 mentorer blevet matchet med nyuddannede akademikere, men næste år vil man køre projektet tre gange med 20 match per forløb, da der stadig er mange nyuddannede akademikere på jobcentret.

Mentorerne er fundet gennem Erhverv Aarhus’ netværk af erhvervsfolk med erfaring i rekruttering, og det har givet de ledige meget at kunne sparre med en erfaren person, der kunne hjælpe dem med at kvalificere deres jobsøgning.

Også dem, der endnu ikke har fået et job, har fået noget ud af projektet, fortæller projektleder og innovationskonsulent Tina Skiffard fra Erhverv Aarhus:

- De har fået større forståelse for, hvordan de spiller sig selv gode, når de taler med virksomhederne, og er generelt blevet udfordret på, hvordan man er jobsøgende. Det har hjulpet deltagerne at få luftet deres bekymringer over for en, som har været processen igennem, og som ser arbejdsmarkedet fra den anden side af bordet, siger hun til Jyllands-Posten.

Tina Skiffard fortæller, at en undersøgelse blandt de deltagende akademikere viste, at fire ud af fem sagde, at de havde fået større selvtillid under forløbet.

GDPR