Knap halvdelen af privatansatte ledere:
Min virksomhed hjælper udsatte unge

FotoBenteJ__ger--57_arbejdsl__s-mand__2_
45,1 procent af lederne har i en ny undersøgelser svaret ja til, at de er ledere i en virksomhed, der arbejder med at hjælpe udsatte unge tættere på beskæftigelse. Foto: Bente Jæger
21. sep. 2022 06.00
Halvdelen af deltagerne i en ny undersøgelse fra Lederne svarer, at deres virksomhed hjælper udsatte unge med at komme i beskæftigelse. Uddannelsespolitisk chef i Lederne mener, at det lokale erhvervsliv skal inddrages mere i grundskolen.

Knap halvdelen af de privatansatte ledere svarer i en ny undersøgelse, at de arbejder i virksomheder, der hjælper udsatte unge med at komme i beskæftigelse. 

1.501 leder har deltaget i undersøgelsen fra den faglige organisation Lederne. Og 45,1 procent af dem har svaret ja til, at de er ledere i en virksomheder der “i et eller andet omfang arbejder med at hjælpe udsatte unge til at komme tættere på beskæftigelse for eksempel gennem praktik, virksomhedsforløb eller lignende.” 

Det er en falliterklæring, at så mange unge tabes i grundskolen med risiko for efterfølgende at stå uden uddannelse eller job
Christina Laugesen, uddannelses- og ligestillingspolitisk chef i Lederne

Resultatet får Christina Laugesen, der er uddannelses- og ligestillingspolitisk chef i Lederne, til at komme med en opfordring: 

“For mange af de unge, som har det svært i grundskolen, kan en stabil tilknytning til en arbejdsplads, for eksempel gennem fritidsjob eller i et praktikforløb, være vejen til succes. Oplevelsen af mestring og mening kan nemlig være med til at give den unge motivationen og lysten til at lære tilbage. Derfor skal det lokale erhvervsliv inddrages meget mere i både grundskolen og på ungdomsuddannelserne.”

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden om arbejdsmarkedet, forholdene på jobcentre, politik og forskning om beskæftigelse

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Beskæftigelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord