Om Jeppe Søe og Charlotte Munch:
To nyvalgte folketingsmedlemmer kan kalde sig beskæftigelsesordfører

S__e_og_Munch
Jeppe Søe (M) og Charlotte Munch (DD) har nu Christiansborg som deres arbejdsplads. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
22. dec. 2022 06.00
Moderaterne og Danmarksdemokraterne har fordelt ordførerskaberne.

Folketingets to nye partier Moderaterne og Danmarksdemokraterne har fordelt deres ordførerskaber. 

Jeppe Søe, der er nyvalgt til Folketinget, bliver beskæftigelsesordfører for Moderaterne. Han har indtil for nyligt været partiets kommunikationschef og er med egne ord medstifter af partiet. Tidligere har det 51-årige folketingsmedlem arbejdet som studievært, journalist og redaktør. Jeppe Søe blev valgt i Vestjyllands Storkreds. 

Om den politiske opgave han står overfor, siger han følgende på sin hjemmeside: 

"Når man bor i Aalborg eller Aarhus, så kan man måske godt have svært ved at have tålmodighed over for en snak om buskøreplaner i ydertimerne, men jeg ved fra mig selv og den måde, jeg er vokset op på, at hvis jeg føler mig som en del af et fællesskab, så er jeg mere tilbøjelig til at forstå andres perspektiv. Derfor tror jeg, at den politiske opgave i dag, både handler om at konkretisere; vi vil se resultater, men også om at blive ved med at insistere på, at der er noget, vi skal snakke om. Hinanden. De andre.” 

Vigtigt at engagere sig

For Danmarksdemokraterne bliver det Charlotte Munch, der bliver beskæftigelsesordfører. Det nyvalgte folketingsmedlem er 55 år og er uddannet blomsterdekoratør og klinikassistent og har siddet i bestyrelser i hendes børns idrætsforeninger. 

“Jeg mener, det er vigtigt at engagere sig, hvis man har noget på hjerte, i stedet for blot at sidde bag en skærm og ytre sig på skrift. Og så kan jeg rigtig godt lide at møde mennesker. Det har jeg god mulighed for i politik,” siger hun ifølge Danmarksdemokraternes hjemmeside. 

LÆS OGSÅ: Beskæftigelsesforvaltningen i København ansætter fuldmægtig fra STAR

Charlotte Munch blev valgt i Københavns Omegns Storkreds.