Reformkommissionen: Ansæt folkene fra kanten af arbejdsmarkedet

20210526-132145-2-5427x3618ma__1_
Virksomhederne kan noget meget vigtigt, som det offentlige ikke kan. De kan levere rigtige jobs, rigtige løntimer og rigtige fællesskaber, siger Nina Smith Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Virksomhederne må rekruttere bredere, hvis de vil have den arbejdskraft, de mangler. Fokuser på dem, der står på kanten af arbejdsmarkedet, siger formanden for Reformkommissionen, professor Nina Smith.

Det er næppe gået mange næser forbi, at det danske arbejdsmarked kæmper med at opdrive den nødvendige arbejdskraft.

Det får nu Nina Smith, professor i nationaløkonomi og formand for Reformkomissionen, til at komme med en opfordring til de danske arbejdsgivere om at rekruttere bredere, da hun forudser, at rekrutteringsproblemerne vil vare ved i de kommende årtier.

”Der er et stort, uudnyttet arbejdskraftpotentiale i de ca. 200.000 voksne mennesker, der lige nu cykler rundt på kanten af arbejdsmarkedet. Blandt disse grupper er der nogle kompetencer, vi simpelthen ikke kan undvære. Men det kræver, at virksomhederne i højere grad end i dag er klar til at ansætte dem," siger hun i en pressemeddelelse.

Mange ledige unge

Nina Smith påpeger, at der i øjeblikket er op til 60.000 unge mellem 20 og 24 år, der hverken er undervejs eller færdige med en ungdomsuddannelse eller har fået foden ind på arbejdsmarkedet. 

For mange unge i denne gruppe er uddannelse ikke nødvendigvis den bedste løsning på deres lediggang, men et fast arbejde kan derimod være mere apperellende, mener Nina Smith. 

LÆS OGSÅ: 30.000 flere mænd end kvinder mellem 20 og 29 år er uden uddannelse: Vi ved ikke, hvorfor vi taber mændene i uddannelsessystemet

”Virksomhederne kan nemlig noget meget vigtigt, som det offentlige ikke kan. De kan levere rigtige jobs, rigtige løntimer og rigtige fællesskaber. Vi ser også unge, der først får vakt deres lyst til at gå uddannelsesvejen, når de har prøvet kræfter med et rigtigt job. Så de fællesskaber, virksomhederne kan tilbyde, er en vigtig del af løsningen,” udtaler hun i pressemeddelelsen.

Helt grundlæggende vil alle jo gerne være med til at tage et socialt ansvar
Nina Smith, formand for Reformkommssionen

Udover fast beskæftigelse for den enkelte påpeger Nina Smith, at hendes opfordring om at rekruttere bredt også kan have en positiv effekt for arbejdspladserne som helhed.

”Når personer fra kanten kommer i job under de rigtige rammer, løser de ikke kun en opgave, men er også med til at styrke sammenholdet blandt kolleger. Helt grundlæggende vil alle jo gerne være med til at tage et socialt ansvar. Når vi som kolleger får lov til at bidrage til, at alle typer af medarbejdere har det godt på arbejdspladsen, styrker det samtidig vores egen glæde ved at gå på arbejde,” udtaler hun i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Soldater er også småbørnsforældre: Forsvaret vil holde på kvinderne og overvejer særhensyn

Men hvis forslaget skal realiseres, kræver det  et koordineret sammenspil mellem kommunerne og virksomhederne om at målrette tilbud til den store gruppe af ledige unge, lyder det fra Nina Smith.

GDPR