HK'er vinder ligestillingspris:
"Jeg er klar til at stille mig forrest og bruge min personlige historie til at bekæmpe volden"

caroline2
Kontorelev Caroline Thomkov Laursen vinder årets FIU-Ligestillingspris for sin kamp mod partnervold. Foto: Privatfoto
2. dec. 2022 06.00
Kontorelev Caroline Thomkov Laursen vinder prisen for et debatindlæg om seksuel, materiel og psykisk vold.

25. november er FN's Internationale dag for bekæmpelse af vold mod kvinder. Og så var det den dag, at FIU-Ligestilling (Fagbevægelsens Interne Uddannelser – Ligestilling) uddelte deres pris.

I år gik prisen til kontorelev Caroline Thomkov Laursen. Hun modtager prisen for et debatindlæg om partnervold. 

"Det betyder så meget for mig at vinde denne pris. Den anerkendelse, der følger med prisen, har valideret min kamp, og har givet mig en enorm motivation for at fortsætte indsatsen for at bryde tabuet om partnervold," siger prisvinderen til A4 Ligestilling. 

Og prisen får hende ikke til at læne sig tilbage. Tværtimod.

"Det her er kun begyndelsen for mig og min kamp. Jeg er klar til at stille mig forrest og bruge min personlige historie til at bekæmpe volden og bryde tabuet," siger hun. 

"Spørg ikke 'Hvorfor forlader hun ham ikke bare', men spørg i stedet 'Hvorfor slår han?'" er titlen på indlægget, hvor HK'eren med udgangspunkt i sin egen historie opfordrer til, at man blander sig, når man har en mistanke om, at en ven, kollega eller et familiemedlem lever i et psykisk eller fysisk voldeligt parforhold.

LÆS OGSÅ: HK-formand: Lad os tale om blå mærker – også dem man ikke kan se

Caroline Thomkov Laursen håber, at andre vil kunne bruge hendes historie til noget, og hun opfordrer dem, der kan, til at tage fat i hende.

"Det her er min mærkesag, og noget jeg virkeligt brænder for - jeg håber I vil kæmpe sammen med mig!" 

Prisen blev uddelt af forbundsformand for HK Anja C. Jensen, der udtrykte glæde over, at prisen gik til en tillidsvalgt, der taler højt om et tabubelagt emne.

"Hvis der er noget som #metoo har understreget, så er det, hvor stor betydning den enkelte, modige stemme har for at få fællesskabet med i en bevægelse, der skaber forandring. Og man skal ikke undervurdere betydningen af at aftabuisere. Vi har i dag en lavere tolerance for seksuel chikane og krænkelser – og det gør, at flere tør sige fra, rejse sager og tale om dét, der bare ikke er i orden – og i virkeligheden aldrig har været det. Caroline minder os på fineste vis om, hvorfor det private fortsat er politisk," sagde Anja C. Jensen.

FIU-Ligestilling er et partnerskab mellem fagforbundene 3F, Serviceforbundet, Dansk Metal, Dansk Sygeplejeråd og HK, der udbyder uddannelse primært til fagbevægelsens tillidsvalgte med henblik på at skabe øget ligestilling på arbejdsmarkedet, internt i fagbevægelsen og i det omgivende samfund.