Byggeri-direktør forlader Dansk Industri for at vende tilbage til energibranchen

stouge_
Anders Stouge er ny reguleringsdirektør i Norlys. Foto: DI
Dansk Industris største branchefælleskab, DI Byggeri, skal have ny direktør, når Anders Stouge skal være direktør for reguleringsområdet i Norlys.

Til september vender Anders Stouge tilbage til energibranchen, som har udgjort det centrale spor i hans karriere de seneste 20 år. 

Når han starter som direktør for reguleringsområdet i Norlys, vinker han samtidig farvel til en organisation, hvor han har tilbragt størstedelen af sit arbejdsliv. 

Anders Stouge har siden 2022 været vicedirektør i Dansk Industri (DI) og direktør for DI Byggeri, arbejdsgiverorganisationens største branchefællesskab for cirka 6.700 medlemsvirksomheder, der til sammen har tæt på 120.000 ansatte. 

Før det var han gennem ti år viceadministrerende direktør i Dansk Energi, energisektorens erhvervs- og interesseorganisation, der i dag hedder Green Power Denmark.

Den afgående direktør kom til Dansk Energi fra netop Dansk Industri, som han nu forlader for anden gang. Hans første arbejdslivskapitel i DI varede 25 år, helt fra da den relativt nyuddannede økonom startede som konsulent og rådgiver i 1996. 

Anders Stouge fik inden for få år energisektoren - herunder regulering og klimaforandringer - som sit område i Dansk Industri. I 2003 fik han titel af energichef, og det udviklede sig til, at han i 2005 blev branchedirektør for DI Energibranchen. 

Set i det lys virker de to år i spidsen for DI Byggeri næsten som en parantes i CV'et for Anders Stouge, der vender hjem til energisektoren med en topstilling i energi- og telekoncernen Norlys. Gennem ejerskabet af elskabet N1 leveres der strøm til mere end 800.000 jyske husstande og virksomheder. 

"Norlys står over for en af de vigtigste samfundsopgaver med at muliggøre den grønne omstilling, og der spiller elnettet en afgørende rolle. Jeg glæder mig til at være en del af, at fremtidssikre de strategiske og regulatoriske rammer for elnettet, hvor vi udover udbygning også skal have fokus på at fastholde en høj leveringskvalitet til glæde for kunderne," siger Anders Stouge i en pressemeddelelse. 

GDPR