Rapport:
Fagbevægelsen har sovet i timen på de sociale medier

20210913-093120-L-1600x1066we
Efter at et regeringsindgreb afsluttede sygeplejerskernes langvarige strejke sidste år, fortsatte protesterne med overenskomststridige arbejdsnedlæggelser landet over. De blev organiseret af sygeplejerskerne selv og ikke af Dansk Sygeplejeråd, som tog skarpt afstand fra protesterne. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
16. sep. 2022 06.00
En analyse af fagbevægelsens kommunikation på sociale medier under overenskomstforhandlinger viser, at fagforbundene ikke altid er i stand til at styre kommunikationen, når græsrødderne udfordrer politikerne. Det ved de alt om hos Dansk Sygeplejeråd og 3F, som i dag har lært af tidligere forløb.

Sidste års offentlige overenskomstforhandlinger huskes især for sygeplejerskernes rekordlange strejke, som varede ti uger. 

Konflikten endte med et lovindgreb, uden at sygeplejerskerne fik mere i løn. Her næsten et år efter strejken er mange hvide kitlers vrede og frustration intakt. I det mindste på sociale medier.

Men på netop sociale medier er græsrodsaktivisme ofte blevet brugt til at forklare, hvorfor sygeplejerskerne to gange forkastede et forhandlingsresultat, som deres eget forbund Dansk Sygeplejeråd (DSR) anbefalede dem at takke ja til.

LÆS OGSÅ: Analyse: Det offentlige aftalesystem er mejslet i sten, men lønkomitéen kan åbne en sprække

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord