Ungt Just Eat-bud vinder særpris: "Han arbejder helhjertet for gode arbejdsforhold"

DSC00231
Det bare 22-årige Just Eat-bud August Madsen Bentholm blev den første vinder af A4 Mediers 'Årets Organiser'-pris. Foto: A4 Medier/Eno Krogh
Prisen som 'Årets Organiser', der torsdag aften blev uddelt af A4 Medier i DR's Koncerthus, gik til det bare 22-årige Just Eat-bud August Madsen Bentholm. Den unge tillidsrepræsentant er lykkedes med at organisere en stadig større dele af sine kolleger i en branche, hvor der ellers ikke er kutyme for det.

Det blev det bare 22-årige Just Eat-bud August Madsen Bentholm, der til publikums stående ovationer i DR's Koncerthus torsdag aften kunne lade sig hylde som den første vinder af A4 Mediers pris som 'Årets Organiser'.

I kriterierne til prisen, hedder det blandt andet, at den gives til en person, der har knoklet med at få meldt sine kolleger ind i en fagforening, så der har kunne tegnes overenskomst.

Og til trods for sin unge alder har August Madsen Bentholm i allerhøjeste grad været primus motor i netop kampen for ordnede arbejdsforhold hos Just Eat i Aarhus - en branche hvor få er fagligt organiserde og overenskomstdækkede. 

Og det har været en mission, som han så absolut er lykkedes med. Før han for et års tid siden tiltrådte som tillidsrepræsenant, var hans aarhusianske Just Eat-kolleger således ikke fagligt organiseret - i dag er cirka en tredjedel af de 100 kolleger organiseret. 

Derfor var det da også en tydeligt bevæget August Madsen Bentholm, der modtog prisen foran de godt 200 gæster i DR's Koncerthus. 

"Jeg havde aldrig regnet med det. Det er helt vildt. Jeg vil egentlig bare gerne sig tak til alle de, der kæmper for at gøre verden til et bedre sted i dag, end den var i går," lød det fra scenen fra den nykårede vinder. 

Og selv om August Madsen Bentholm aldrig selv havde regnet med at kunne tage hjem til Smilets by som prisvinder, så er kollegerne i 3F's Transportgruppe ikke i tvivl om, hvorfor netop han fortjente anerkendelsen som 'Årets Organiser': 

"August har fra første færd kastet sig helhjertet ud i arbejdet for at skabe gode arbejdsforhold for sine kolleger. Gennem dette tunge og hårde arbejde har August formået at organisere en stadig større del af sine kolleger. Dette på trods af stor udskiftning, og at kollegerne i vid udstrækning er studerende og udenlandske studerende. Han fortjener om nogen stor ros og anerkendelse for det store faglige og organiserende arbejde, han til stadighed fremviser," fremhæver Hans Christian Graversen, konsulent i 3F's Transportgruppe. 

GDPR